Džimi Batler i Džejson Tejtum (AFP)
Džimi Batler i Džejson Tejtum (AFP)

Raspucani "lopov" Džimi, u Bostonu već se dimi: Brejk Majamija na startu finala Istoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.05.23. | 05:11

Ekipa Erika Spolstre maestralnom igrom u trećoj deonici ubacila 46 poena i napravila ključni preokret

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi nisu dozvolili brejk na startu finala Zapadne konferencije, ali na Istoku je druga priča. Džejson Tejtum i Boston Seltiksi nisu uspeli da odbrane domaći teren iako je prvo poluvreme sugerisalo da su na dobrom putu da povedu u seriji protiv Majamija. Ipak, ekipa Hita ih je isprašila u trećoj deonici ubacivši im čak 46 poena i napravivši ključni preokret za konačan ishod utakmice, odnosno zalihu poena koju je uspela da sačuva u završnih 12 minuta - 116:123.

Serija tek što je počela, a u Bostonu se već vidi dim kao signal, kao poziv na oprez. Jer Majami predvođen Džimijem Batlerom, čovekom koji za sebe tvrdi da je najbolji košarkaš NBA lige se očigledno ne šali. Teško da je najbolji, ali da je u samom vrhu, potvrđuju i njegove igre u plej-ofu. Večeras je raspucani "lopov" Džimi sasuo u koš Seltiksa 35 poena, a uz sedam asistencija i šest skokova uspeo da opljačka domaćina i ukrade mu čak šest lopti!

Izabrane vesti

Prva četvrtina protekla je u egalu, a utakmicu su u velikoj meri odlučila dešavanja tokom drugog i trećeg perioda. Kvartal pre poluvremena obeležila je stoička borba izabranika Erika Spolstre koji jesu bili inferiorni u odnosu na Markusa Smarta, Tejtuma i drugove, ali su ipak uspeli da izbegnu ubedljiviji zaostatak na poluvremenu (57:66). Smart je maestralno razigravao saigrače i do velikog odmora podelio čak 10 asistencija, Tejtum bio udarna igla sa 18 poena, ali je nestao u trećoj deonici kada su košarkaši Majamija počeli da se šetaju reketom protivnika kako su poželeli.


Vanserijska timska četvrtina s pečatom Bema Adebaja i Meksa Strusa. Centar Majamija gazdovao je reketima na obe strane terena, a Strus zatrpavao koš Bostona van linije 7,24. Šest trojki pogodili su gosti u trećem kvartalu (dve u režiji veterana Kevina Lava) i devet poena zaostatka sa poluvremena transformisali u dvocifrenu prednost - 91:103. Batler jeste debelo poenterski prednjačio, Adebajo se profilisao kao drugi strelac tima sa 20 poena (šut iz igre 9/13, osam skokova, pet asistencija), ali ogroman doprinos uvodnoj dao je kvartet Strus, Kejleb Martin, Gejb Vinsent i Kajl Lauri - svaki od njih postigao je po 15 poena.

Martinova trojka na dva i po minuta pre kraja kada je Boston prišao na 114:110 bila je od krucijalnog značaja. Poljuljala je veru Seltiksa u preokret, a za njom je usledila i Batlerova trojka za nedostižnih 120:110.

Previše praznog hoda Džejsona Tejtuma u drugom poluvremenu, kao i činjenica da je Markus Smart sredinom treće deonice zbog lakše povrede morao u svlačionicu (vratio se na teren u četvrtoj), doprineli su porazu ekipe Džoa Mazule. Džejlen Braun je pokušao da kompenzuje period Tejtumove tišine i dobro mu je išlo do odlučujuće deonice kada je počeo da preteruje, carini loptu i bira neracionalna napadačka rešenja. Od svega 12 poena u drugom delu igre, Tejtum je većinu postigao sa linije za slobodna bacanja, a na minut i po pre kraja kada je Boston zaostajao 117:110, prva zvezda domaćeg tima napravila je početničku grešku i komične korake, a zatim besnela na sudije iako je njihova odluka bila apsolutno na mestu.

Poražavajuće za čoveka koji je maestralnim partijama odlučio polufinale Istoka protiv Filadelfije zvuči podatak da je Tejtum u čitavom drugom poluvremenu uputio samo četiri šuta ka košu i da nijedan od njih nije bio u poslednjoj deonici!

Navikao je Majami da dobija prve utakmice u serijama sa Džimijem kao liderom. Posle večerašnjeg trijumfa taj skor je porastao na 9-2, što pokazuje da te uvodne pobede nikada nisu bile problem. Veća enigma biće kako zaokružiti čitavu seriju i doći do konferencijskog finala.



tagovi

Majami HitDžimi BatlerBoston SeltiksDžejlen BraunDžejson TejtumMarkus SmartBem Adebajo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara