Džoni O'Brajant (©MN Press)
Džoni O'Brajant (©MN Press)

Rastali se O'Brajant i Zvezda

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 22:49

Amerikanac karijeru nastavlja u Turskoj

Bilo je samo pitanje vremena - Džoni O'Brajant od danas nije košarkaš Crvene zvezde. Kako je Mozzart sport prvi preneo, Amerikanac je odmah po završetku Kupa Radivoja Koraća zatražio raskid saradnje, a tačno nedelju dana od osvajanja Žućkove levice crveno-beli su se oglasili zvaničnim saopštenjem o sporazumnom rastanku sa 27-godišnjim centrom. Stigla je potvrda i iz Turske, košarkaš sa 147 utakmica u NBA ligi (Milvoki, Denver, Šarlot) novo je pojačanje Turk Telekoma.

Stigao je O'Brajant u Zvezdu u drugoj polovini oktobra minule godine, posle iznenadnog prekida saradnje sa Lokmotivom Kubanj iz Krasodara. U ruskom timu bio je jedan od najboljih pojedinaca, ali nije uspeo da se pronađe na Malom Kalemegdanu. Brojke bi mogle da zavaraju (10,6 poena, 5,3 skoka u ABA ligi, 11,3 poena 5,2 skoka u Evroligi), jer je utisak da je Amerikanac retko bio igrač na kog su crveno-beli mogli da se oslone. Zablistao je u Kupu, ali čini se da je i pre početka završnog turnira u Novom Sadu već prelomio.

Izabrane vesti

Podsetimo da je na spisak igrača za Kup Radivoja Koraća uvršten naknadno, kada je Duop Rit dobio pozitivne nalaze na virus korona. Prethodno se takođe postavljalo pitanje da li će nastaviti saradnju sa srpskim šampionom, jer je nakon kršenja klupske discipline tokom duela sa Anadolu Efesom u Evroligi bio suspendovan na deset dana. Dobre role tokom kupa dale su nadu da bi sitacija mogla da se popravi, ali ubrzo je postalo jasno da će finale u Spensu biti poslednji O'Brajantom susret u crveno-belom.

Zvezda u zvaničnom saopštenju ističe i veliko razumevanje američkog košarkaša prilikom razgovora o sporazumnom raskidu saradnje.

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je sporazumno raskinuo ugovor sa američkim centrom Džonijem O’Brajantom.

Ovakav epilog postignut je uz obostranu saglasnost kluba i igrača, koji je pokazao veliko razumevanje prilikom razgovora sa menadžmentom kluba o sporazumnom završetku saradnje.

Ovim dogovorom, Džoni O Brajant je potpuno slobodan da potraži naredni klub, a KK Crvena zvezda se okreće svakodnevnim i brojnim obavezama koje ga očekuju sa postojećim igračkim kadrom.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje Džoniju O Brajantu na svemu što je učinio igrajući u crveno-belom dresu, uključujući i veliki doprinos prilikom osvajanja prvog trofeja u sezoni – Kupa Radivoja Koraća, i želi mu puno uspeha u nastavku karijere", stoji u Zvezdinom saopštenju.

Karijeru nastavlja u Turskoj, gde će braniti boje Turk Telekoma. Sastav iz Ankare je peti na tabeli Super lige, sa učinkom od 12 pobeda i devet poraza. Imaće O'Brajant priliku da igrao i u FIBA Ligi šampiona, tim iz glavnog grada Turske je izborio plasman u Top 16 fazu i ima najviše ambicije u ovom takmičenju.



tagovi

Džoni O'BrajantFK Crvena zvezdaKK Crvena zvezdaKK Turk TelekomTurk Telekom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara