Branislav Ratkovica (©MN Press)
Branislav Ratkovica (©MN Press)

Ratkovica: Neki igrači se uplašili kvaliteta FMP, ponosan na to kako smo izgledali u drugom poluvremenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 23:22

“Čestitam treneru Stefanoviću na svemu što je postigao za ove dve godine, otkako je došao promenio je klub, izgleda mnogo bolje nego što je bio ranije“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Najveću neizvesnost u četvrtfinalnim mečevima Kupa Radivoja Koraća videli smo u susretu FMP i Metalca. Ekipa iz Valjeva uspela je da nadoknadi razliku koja je sredinom treće deonice poslednji put bila na maksimalnih 17 poena. Bili su na dva poseda zaostatka izabranici Branislava Ratkovice, ali nisu mogli dalje od toga, uprkos maksimalnom zalaganju.

Izabrane vesti

Pet uzastopnih poena novopečenog Pantera Čarlsa Mura rešio je duel koji je lako mogao da se pretvori u pravu dramu...

Kapiten Metalca Marko Bajić ističe da je meč odlučio preveliki respekt njegovog sastava prema sastavu iz Železnika...

“Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, protiv ekipe koja je u samom vrhu ABA lige. Ušli smo u susret sa previše respekta, to nas je kasnije dovelo u poziciju da ne uđemo skroz u egal. Ostatak utakmice, osim prve četvrtine, bio je izjednačen. Želim FMP sve najbolje u nastavku sezone“.

Trener Metalca Branislav Ratkovica ponosan je na izdanje svojih igrača, mada i sam priznaje da su se neki uplašili kvaliteta protivnika...

“Čestitam FMP na zasluženoj pobedi, ključ pobede je u tome što su nas shvatili ozbiljno od početka. Čestitam treneru Stefanoviću na svemu što je postigao za ove dve godine, otkako je došao promenio je klub, izgleda mnogo bolje nego što je bio ranije“.

O susretu...

“Utakmica je prelomljena između petog i petnaestog minuta, previše grešaka, preveliki respekt prema FMP, neki igrači su se možda i uplašili... Ideja je bila da izađemo i odigramo čvrstu utakmicu. To smo uradili od 15. minuta, pa dalje. Jurili smo ih dobar deo meča, igrali smo nerešeno u drugom poluvremenu, to sve govori o karakteru moje ekipe. Čestiitam svojoj ekipi na zalaganju i igri, mi se okrećemo KLS koja nam je prioritet“.

Da li su rezultati četvrtfinalnih utakmica pokazatelj da se smanjuje polako jaz između KLS i ABA lige?

“Dosta je bolja liga nego ranije, bolji su timovi i igrači, stranci koji dolaze. Ne znam da li je smanjen jaz, kada pogledamo rostere naših i timova iz ABA lige, vidi se jasna razlika. Lako je igrati protiv njih kada je jedna utakmica, ako bismo igrali ligu, onda bi se razlika verovatno više osetila“.


tagovi

Branislav RatkovicaKK MetalacMetalac ValjevoKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara