Vladimir Mihailović u duelu sa Nemačkom (©FIBA Basketball)
Vladimir Mihailović u duelu sa Nemačkom (©FIBA Basketball)

Razočaranje u Crnoj Gori: Suđenje na prvenstvu lošije nego ikad pre, dešavaju se neobjašnjive stvari

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 21:10

"Malo nekih diskutabilnih sudijskih odluka opet, što prati čitav ovaj turnir, ali šta da se radi, šta je tu je. To mi ne možemo da kontrolišemo", dodaje Nemanja Radović

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Imala je Nemačka vođstvo od 24 poena u prvom poluvremenu, da bi na startu treće deonice plus u odnosu na Crnu Goru otišao na 27 poena... I pored toga, Crnogorci su uspeli da prirede još jedan susret osmine finala u kojem su svi uživali. Izabranici Boška Radovića izneli su veliki teret, nadoknadili minus koji bi mnogima garantovao sigurnu pobedu, ne i Nemcima koji su na kraju možda i bili čašćeni od strane sudija u nekim situacijama...

Izabrane vesti

Upravo to je bila tema razgovora crnogorskih košarkaša sa srpskim izveštačima u Berlinu, jer se u vazduhu osećalo razočaranje zbog kvaliteta suđenja, pa i kriterijuma...

“Izašli smo na utakmicu onako kako nije smelo u osmini finala. Uspeli smo da vratimo 23-24 razlike, što je neverovatno protiv domaćina Nemačke. Opet, jednima gledaju faulove, drugima ne gledaju, kroz ceo turnir je suđenje katastrofalno. Desilo nam se protiv Turske, danas isto. Protiv Gruzije su hteli, nisu uspeli. I naše prvo poluvreme je dosta uticalo na konačni ishod“, sleže ramenima Dino Radončić.

Nedelja, 18.00: (1,20) Srbija (19,0) Italija (5,00)

Posle izjava Timotija Luvavua i još nekih igrača u grupnoj fazi i na startu osmine finala, postavlja se pitanje - kako će sve ovo da utiče na FIBA košarku?

"Mislim da njih ne interesuje sve ovo. Najbolji treba da sude najboljim igračima. Žao mi je zato što se puno rada i truda ulaže celog leta da bi oni svirali kako hoće i otišli, dok ćemo mi o ovom da razmišljamo danima", poručuje košarkaš Saragose.

Marko Simonović stao je na skok od dabl-dabla uz 13 poena, a iako je i on saglasan sa razmišljanjima saigrača, svestan je da je Crna Gora mogla bolje da odigra prvi deo utakmice...

"Loše prvo poluvreme za nas, totalna druga situacija u drugom. Vratili smo se u utakmicu kroz zonu koju smo igrali skoro čitavo vreme. Na kraju nameran faul i njihovih nekoliko faula i oni su se odlepili. Odigrali smo, kada se sabere sve, dobro i možemo da budemo zadovoljni", kaže Simonović i dodaje:

"Igramo na njihovom terenu, nije ni čudo da bude odluka drugačija. Ponosan sam na momke, odigrali smo fenomenalan turnir. Nije naše da komentarišemo, pogotovo u drugom poluvremenu".

Najveću zabunu podigla je nesportska greška Kendriku Periju nad Maodom Loom, u trenutku kada je Nemačka imala +3 (80:77) uz 24 sekunde na semaforu, koja je potvrđena nakon pregleda snimaka.

"Malo nekih diskutabilnih sudijskih odluka opet, što prati čitav ovaj turnir, ali šta da se radi, šta je tu je. To mi ne možemo da kontrolišemo", dodaje Nemanja Radović, te nastavlja:

"Opet, nismo mogli da dozvolimo da posle toliko dobrih utakmica da dozvolimo da poslednji meč odigramo tako. Nismo to mi, nije to naš stil, odreagovali smo muški i prezadovoljni smo".

Nešto ranije Denisu Šrederu nije "svirano" zbog neopreznog starta nad Vladimirom Mihailovićem...

"Od samog početka turnira dešavaju se takve neobjašnjive stvari, trudim se celu karijeru da ne komentarišem suđenje, ali ovo prvenstvo je gore nego ikad po tome. Došli smo u situaciju da zapretimo i pobedimo, na Dubljeviću je bio faul na tri razlike, i mene su gurali u leđa na onom polaganju... To su stvari koje se nama ne gledaju, njih su čašćavali velikim brojem penala i to je direktno odlučilo utakmicu", nema dilemu Mihailović i poručio:

"Kada su svi mislili da smo potpuno slomljeni, smogli smo snage, odigrali smo jako dobro drugo poluvremenu, ostavili smo srce na terenu. Mogu samo da budem jako ponosan na saigrače za borbu koju smo pružili".

Selektor Boško Radović nije želeo previše da ulazi u priče o sudijama, ali se kroz redove moglo pročitati šta je želeo da kaže...

"Čestitke Nemačkoj na pobedi, odigrali smo najgore i najbolje poluvreme na turniru. Na kraju smo se dobro pokazali na Evrobasketu, prošli smo grupu što nam je bio cilj. Odigrali smo tako dobro drugo i tako loše prvo poluvreme. Imali smo ih na jedan posed, tad su se desile čudne stvari, neću da pričam o tome. Čestitke timu, ako računamo i ove kvalifikacione prozore za Svetsko prvenstvo, tu smo samo nekoliko nedelja".


tagovi

Dino RadončićVladimir MihailovićMarko SimonovićNemanja Radovićkošarkaška reprezentacija Crne GoreEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara