(© Star sport)
(© Star sport)

Real i finale, to ide jednom s drugim

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 23:25

Madriđani u 11. put u borbi za trofej najboljeg tima Španije u poslednjih 12 sezona

Možete da mu naudite, ne možete da ga pobedite. Ne na tri utakmice, kad toliko traju plej-of serije. Osetili su to najpre košarkaši Partizana, iako su vodili 2:0, ali nisu otišli na Fajnal four Evorlige u Kaunas, a onda Huventud koji je prvi potegao u polufinalnu doigravanja španskog prvenstva, da bi zatim osetio snagu Reala, koji ga je dobio treći put zaredom.

Još jednom u Badaloni (94:73) za 3:1 u seriji i mesto u finalu, gde će u borbi za trofej sačekati boljeg iz okršaja Barselone i Unikahe (Katalonci vode 2:1). Ako Blaugrana opravda epitet favorita onda ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg El Klasika, četvrti put u poslednjih pet sezona će se u sudariti najbolji timovi na Pirinejima da odlukče o vlasniku pehara.

Izabrane vesti

Za razliku od meča u subotu kad umalo nije ispustio prednost od 30 razlike, tim Ćusa Matea je dodao gas u poslednjoj deonici i zgromio rivala, koji nije imao odgovor na njegovu ofanzivu. Posebno se istakla spoljnja linija Madriđana: Mario Hezonja i Džanan Musa su ubacili po 16, a Serhio Rodriges se zaustavio na 15 poena. Zanimljivo da su igrači kraljevskog kluba izveli duplo manje slobodnih bacanja (10:20), ali su iz igre šutirali 51,4 odsto i to je presudilo.

Za Huventus je Đoel Para ubacio 17 poena, dok je bivši centar Partizana Vladimir Brodžianski dodao devet. I centri Reala su bili od koristi, što se vidi po podatku da je Gerson Jabusele spakovao 14 poena, a Valter Tavares zabeležio deset skokova.




tagovi

KK Real MadridACB ligaENDESA ligaLiga EndesaMario HezonjaSerhio RodrigesSerhio RodrigezDžanan Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara