Vensan Poarje (Foto: Shutterstock)
Vensan Poarje (Foto: Shutterstock)

Real pregazio Betis s pola gasa, Grejndžerov rafal protiv Andore, Šanlijev dabl-dabl protiv Kravića

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.11.21. | 22:45

Pobede španskih evroligaša u 11. kolu ACB lige

Košarkaši madridskog Reala su nastavili da nižu pobede u španskom prvenstvu. Po 10. put su od starta sezone slavili u okršaju sa ekipom Betisa, koju su prosto zgromili bez po muke. Blankosi su već u prvom kvartalu najavili katastrofu sastava iz Sevilje, pošto su posle 10 minuta vodili sa 18:6. Do kraja su rutinski odradili posao i slavili sa 71:48.

Interesantno je da su najefikasniji u pobedničkom sastavu bili Alberto Abalde i Valter Tavares (7sk) sa po 11 poena, dok je dvocifren bio još samo Toma Ertel sa 10. U vrhu liste strelaca našao se i talentovani srpski košarkaš Tristan Vukčević, koji je za 12 minuta na parketu ubacio osam poena, uhvatio tri lopte pod ubručima i upisao jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Madriđani su imali potpunu kontrolu protiv ekipe Đoana Plaze, koji bi posle debakla u glavnom gradu mogao i da ostane bez posla, prenose španski mediji. Imali su Madriđani čak 52 uhvaćene lopte (Betis 38), sedam asistencija (Betis devet) i šest blokada više od rivala (Betis tri).

U poraženom sastavu gotovo sam je igrao Amerikanac Šenon Evans, koji je susret okončao sa 22 poena. Drugi najbolji strelac bio je Anžejs Pasečniks sa osam.

Ponedeljak, 18.30: (1,25) Olimpijakos (17,0) Panatinaikos (4,40)

Pobedu pred svojim navijačima upisala je i Baskonija. Neven Spahija je proslavio prvi trijumf u prvenstvu po povratku na klupu sastava iz Vitorije. Ukupno drugi, s ozbirom da je na debiju upisao pobedu protiv Crvene zvezde u 10. kolu Evrolige. Večeras su njegovi izabranici bili bolji od ekipe koja je nanela prvi poraz ove sezone ekipi Partizana - Andore (savaldala crno-bele u četvrtom kolu Evrokupa). Baski su se dobro pomučili da dođu do trijumfa, ali je na kraju bilo 83:77 u Fernando Buesa Areni.

Domaćin je na kraju ubacio 14 trojki, od koji je za polovinu bio krivac iskusni Džejson Grejndžer. Košarkaš iz Urugvaja je meč okončao sa 25 poena (7/10 za tri). Ispratio ga je Vejd Boldvin sa 19 poena, dok je Rokas Giedraitis sve poene upisao van linije 6,75 - 4/7 za tri i 12 poena. U poraženom sastavu najbolji Klevin Hena sa 14 poena, dok je 12 dodao biviši igrač Partizana i Cedevita Olimpije Kodi Miler Mekintajer. Dvocifren je sa 11 poena bio i Oriol Pauli.

Barselona je kao gost bila bolja od San Pablo Burgosa - 83:69. Dobro se domaćin držao sve do poslednje deonice, kada je razlika u kvalitetu isplivala na površinu, te su Katalonci zadržali korak za Realom (10-1).

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa nije uspevala gotovo ništa da pogodi sa distance (6/23), ali je u reketu imala sjajnog Sertača Šanlija. Turski košarkaš je bio nepogrešiv u šutu za dva (6/6), a uabcio je i dve trojke iz četiri pokušaja. Upisao je dabl-dabl, kako je za 25 i po minuta u igri uspeo da uhvati 11 skokova.

Ispratio je turskog reprezentativca sve bolji Rokas Jokubaitis. Talentovani Litvanac, koji je u klub tokom leta došao na zahtev trenera Jasikevičijusa iz Žalgirisa, susret je okočao sa 18 poena. Nikola Mirotić je ubacio 12, dok je dvocifren sa 10 bio i Niko Laprovitola - Argentincu su dve asistencije nedostajale za dabl-dabl.

U ekipi Burgosa su se sa po 12 poena izdvojili Vitor Benite, Džulijan Gembl i Tajrus Mekgi. Srpski košarkaš Dejan Kravić je za 16 minuta ubacio šest poena, uhvatio četiri skoka i ubeležio jednu asistenciju.

ACB - 11. KOLO

Subota

Unikaha - Fuenlabrada 90:86

Obradoiro - Saragosa 87:82

Valensija - Bilbao 100:84

Tenerife - Gran Kanarija 98:89

Nedelja

Real Madrid - Real Betis 71:48

Baskonija - Morebank Andora 83:77

Mursija - Manresa 71:67

San Pablo Burgos - Barselona 69:83



tagovi

KK Real MadridBaskonijaKK BarselonaKK BetisKK AndoraSan Pablo BurgosDžejson GrejndžerTristan VukčevićSertač SanliDejan Kravić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara