Pablo Laso (MN press)
Pablo Laso (MN press)

Real saopštio Lasu: Vreme je za odmor, priliku će dobiti Mateo

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.07.22. | 13:09

Trofejni stručnjak želeo da se odmah vrati na klupu, ali klub ga je obavestio da je bolje da sačeka posle srčanog udara

Pablo Laso, zbog srčanog udara koji je doživeo početkom juna, nije mogao s trenerske klupe da vodi Real protiv Barselone u finalu plej-ofa ACB lige. Ali, prvom saradniku Čusu Mateu je odmah po izlasku iz bolnice davao značajne savete, da bi na poslednjoj utakmici bio uz klupu sa rezervnim igračima Kraljeva koji su na kraju osvojili titulu, a trofejenom stručnjaku doneli 22. pehar u trenerskom odelu Reala, čime se Laso izjednačio sa Lolom Sajncom, dok mu Pedro Ferandiz "beži" pet trofeja.

I bez obzira na zdravstveni problem koji je imao, Real nema nameru da se odrekne Lasa, već želi da ga zadrži bar do kraja ugovora koji ističe sledećeg leta, ali pod određenim uslovima.

Izabrane vesti

Naime, kako je jutros Encestando objavio, direktor košarkaške sekcije Huan Pablo Sančez smatra da bi iako Laso želi odmah da se vrati na posao, bilo bolje da se odmori i sledeće sezone, odnosno da ne bude na trenerskoj klupi.

Nekoliko sati kasnije Marca je objavila da je klub već obavestio Lasa o namerama i da će tim voditi Mateo bez obzira što silni treneri iz prikrajka gledaju da li će im Real uputiti poziv.

Koliko kraljevski klub poštuje trofejnog stručnjaka svedoči i podatak da bi Laso, čak i da ne odradi nijedan trening naredne sezone, dobio punu platu po ugovoru koju je potpisao prošlog leta.



tagovi

Pablo LasoKK Real MadridEvroligaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara