Musa i Mateo (© MN Press)
Musa i Mateo (© MN Press)

Real se razgoropadio, Real se ugasio, Real je vratio brejk

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 20:40

Madriđani vode 2:1 protiv Huventuda

Malo crno, malo belo. A nije igrao sa Partizanom. Biće dosta tema za razmišljanje u Realu posle treće utakmice polufinalne serije plej-ofa španskog prvenstva. Zadovoljstvo zbog vraćenog brejka i prednosti 2:1, a briga zbog načina kako je meč u Olimpijskoj dvorani u Badaloni priveo kraju. Prvak Evrope je dobio 83:73 i imaće šansu da za se dva dana na istom mestu plasira u finale, mada će stručni štab analizirati kako je favorit dozvolio da umalo ispusti 30 razlike.

Ispostavilo se da se od jednosmerne ulice, kakvom se činio ovaj meč, ušlo u neizvesnu završnicu. Kako zbog utiska da su rezervisti Ćus Matea dozvolili sebi da se opuste i umalo nisu kažnjeni, tako i činjenice da je katalonski predstavnik još jednom pokazao koliko je nepredvidiv.

Izabrane vesti

Presudilo je iskustvo Blankosa i snalažljivost na gostovanjima još od poraza od u El Klasiku od Barselone. Beše to 16. aprila. Posle toga Real je odigrao devet utakmica van svoje hale, računajući i dve na Fajnal fouru Evrolige, a svaku je dobio. Koliko se komforno oseća kad napusti Viznik centar postaje ilustrativno kad se pogleda učinak protiv Huventuda na gostovanjima. Još od 29. decembra 2011. Real je dobio svaki od 12 mečeva u ovoj dvorani.

Deluje da je Real odigrao dve utakmice. Prvu, do sredine treće deonice kad je diktirao ritam, dok ga je služio šut, a upust zategao odbranu, pa je vodio 67:37. Drugu, u završnih nekoliko minuta, pošto je Huventud prišao napet koraka zaostatka (73:78), međutim, tu je i stao i s obzirom da je potrošio mnogo energije i resursa da bi se vratio u život nije imao snage za veliki preokret.

Real je do pobede došao na krilima raspoloženog Džanana Muse (25 poena, pet od sedam za dva, tri trojke), te Gersona Jabuselea (16 poena, šest od sedam realizacija), uz napomenu da je dvocifren bio još Mario Hezonja (11). Zanimljivo, najkorisiji igrač završnog turnira Evrolige, Valter Tavares, odigrao je 14 i po minuta, a nije dao koš!?

Za razliku od druge utakmice kad je ograničen na samo pet poena, Kajl Gej je sad ubacio 20. Simon Birgander je zabeležio 11, koliko i nekadašnji epizodista u Partizanu, Vladimir Brodžianski.



tagovi

ACB ligaKK Real MadridHuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara