Valter Tavares (Foto: Shutterstock)
Valter Tavares (Foto: Shutterstock)

Real se vratio na parket i srušio Manresu, Unikaha zgromila Saragosu i postigla 112 poena

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 23:04

Madriđani prvi put na terenu od 23. decembra

Imao je madridski Real velikih problema sa virusom korona. Zarazili su se brojni igrači i članovi stručnog štaba, pa je otkazano i nekoliko utakmica. Poslednji put su košarkaši španskog vicešampiona na parketu bili još 23. decembra, a sada su se konačno skupili i odigrali prvi meč u 2022. godini. Uspeli su i da slave, dobili Manresu na gostovanju, uz sjajnu partiju Valtera Tavaresa - 92:87.

Domaćin je vodio u prvoj deonici, bilo je jasno da je košarkašima Reala bilo potrebno određeno vreme da uhvate ritam. U drugoj su uspeli da preokrenu, ali na kratko - vodila se velika borba. Na odmor se otišlo sa dva poena prednosti u korist Madriđana, da bi usledila rezultatska klackalica u trećem kvartalu. Pred poslednjih 10 minuta rezultat je bio nerešen - 68:68.

Izabrane vesti

Vodio je domaćin, ali je sredinom kvartala važnu trojku pogodio Rudi Fernandez. Pokrenuo je njegov precizan hitac Real, pa je usledio preokret. Drama ipak nije izostala, pa se ušlo u penal završnicu. Tavares je uspeo da pogodi tri bacanja zaredom, poslednje na 18 sekundi do kraja, da bi na drugoj strani Perez promašio i sve je bilo jasno u Manresi.

Gorostas sa Zelenortskih ostrva je sa 19 poena i 13 uhvaćenih lopti bio najzaslužniji za trijumf. Ispratio ga je Fernandez sa 15, dok je 12 ubacio Geršon Jabusele. Dvocifreni i Najdžel Vilijams Gos sa 11, kao i Fabijan Kozer sa 10 poena. Sa druge strane je 15 ubacio Džo Tomason, dok su Ismael Bako i Jankuba Sima dodali po 13.

Nešto ranije Unikaha je potpuno razbila Saragosu. Dobrano je prebacila marginu od 100 poena i slavila sa 40 razlike - 112:72.

Sve je u Malagi bilo jasno posle trećeg kvartala, koji je domaćin dobio sa 26:12, te je na poslednji odmor otišao sa 24 poena viška. Nije se tu Unikaha zaustavila, da bi u poslednjem periodu ubacila čak 38 poena.

Aksel Butil je predvodio pobednički sastav sa 19 poena, Jonatan Bareiro je dodao 17, dok su po 13 ubacili Dario Brizuela i Majkl Erik. Noris Kol je brojao do 12, dok je Haime Fernandez upisao dabl-dabl - 12 poena i 11 asistencija. Kod Saragose je 21 poen postigao Džordan Boun, dok je 11 dodao Hans Vanvajn.



tagovi

KK Real MadridUnikahaManresaKK SaragosaValter Tavares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara