Pablo Laso (©Star Sport)
Pablo Laso (©Star Sport)

Real ulazi u šampionsko kolo, Valensija bez Vivesa na Andoru

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.06.20. | 13:28

Kraljevski klub večeras protiv Gran Kanarije igra prvu utakmicu u svojoj grupi, Slepi miševi kao formalni gosti igraju s Andorom na startu

Više od tri meseca prošlo je otkako se svet načisto promenio. Isto toliko vremena proteklo je i otkako je Real Madrid odigrao poslednju takmičarsku utakmicu, ali i otkad je objavljeno da je Trej Tompkins bio pozitivan na testu za COVID-19, što je pokrenulo lančanu reakciju i prekinulo košarkaška dešavanja u Evropi.

Blankosi su posle više od 100 dana čekanja spremni da protiv Gran Kanarije (TV Arena sport 3, 18.30) nastave pobedničku seriju započetu još trijumfom nad Baskonijom u Evroligi početkom februara, posle čega je nanizano 12 recki uz osvojen pehar Kupa kralja. Real je uz Barselonu daleko najveći favorit za osvajanje titule i spreman je da tu dominaciju potvrdi na parketu. Pablo Laso jedino neće moći da računa na Salaha Mežrija, dok ostali svi na broju. Od Ljulja i Kampaca, preko Rudija i Tompkinsa, do Kerola, Rendolfa i Tavaresa.

Izabrane vesti

Gran Kanarija želi da se u što boljem svetlu predstavi Kralju, a trener Focis Kacikaris imaće na raspolaganju Omara Kuka, Džona Šurnu, Kostela, Bejrana, Paulija i ostale.

I pored toga što je u seriji od osam pobeda nad Gran Kanarijom u svim takmičenjima, Real će morati da pazi da mu se ne dogodi Barselonin scenario od srede po podne. Naime, katalonski gigant je u poslednju četvrtinu meča protiv Huventuda ušao sa 19 poena viška, a u poslednjim trenucima je viđena prava drama... To ističemo zato što je konačna razlika u polovini Realovih pomenutih trijumfa nad Gran Kanarijom bila jednocifrena...

Valensija će u svojoj La Fonteti kao formalni gost odmeriti snage protiv uvek neugodne Andore, takođe posle više od 100 dana pauze. Tačnije, 102 dana. Zanimljivo, upravo su Slepi miševi bili prvi koji su se vratili treninzima, još 4. maja. Međutim, u tom procesu izgubili su Giljema Vivesa što predstavlja veliki udarac za klub. Izostanak španskog reprezentativca nije jedini problem za trenera Đaumea Ponsarnaua. Naime, Dubljević i Ndur su tokom protekle sedmice imali svojih problema koji bi mogli da dovedu u pitanje njihovu maksimalnu spremnost za ovaj duel. Zato se očekuje da veću odgovornost preuzmu Džordan Lojd i Sem van Rosom. Amerikanac je bio van stroja pre izbijanja pandemije i poslednji meč odigrao je još sredinom januara, dok je iskusni Belgijanac dugo kuburio s mišićnim problemima. Obojica su uspeli da se oporave, a svedoci dešavanja u Valensiji tvrde da je Lojd u dobroj fizičkoj kondiciji. Deo kolača odgovornosti moraće da preuzme i Kino Kolom, a zanimljivo je da je trener Ponsarnau poslednjih dana isprobavao sisteme u kojima su Abalde ili San Emeterio pokrivali Vivesovu ulogu na parketu. Treba očekivati i veću minutažu za nekadašnjeg kapitena Partizana Vanju Marinkovića koji spreman čeka nastavak sezone.

Kao što je ranije najavljeno, Andora neće moći da računa na Musu Dijanja i Dejana Muslija, koga klub nije ni prijavio za nastavak sezone pa je srpski centar praktično slobodan u izboru nove sredine. 

Valensija nije poražena od Andore u poslednja tri susreta, a u dva od ta tri meča ubacivala je bar 89 poena. 

ACB - 1. KOLO

Sreda

GRUPA A

Barselona – Huventud 96:92

/Mirotić 16 – Morgan 21/

Tenerife – Unikaha 70:83

/Salin 15 – Vašinski 17/

Bilbao – Baskonija 64:87

/Kruz 11 – Vildoza 20/

Četvrtak

GRUPA B

15.30: (4,40) Andora (17,00) Valensija (1,25)

18.30: (1,10) Real Madrid (23,00) Gran Kanarija (7,50)

21.30: (1.60) Saragosa (14,50) San Pablo Burgos (2,55)

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

ACB ligaReal MadridValensijaAndoraVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara