Realovo iskupljenje u Andori, Ljulj i Kerol ne odustaju od vrha

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 15:32

Kraljevski klub rutinski do pobede

Nije se dalo da se u Blaugrani osvete Barseloni za poraz u finalu Kupa kralja, ali košarkaši Reala vidali su rane u Andori, gde su slavili s rutinskih 87:66 i nastavili da se bore za vrh tabele u ACB ligi.

Real je bez većih problema ispunio kvotu favorita i bez mnogo oscilacija pokazao Andori ko je gazda. Domaćin je bio dosta energičan u napadu, ali nedovoljno konkretan, što je Realu samo olakšalo posao. Real je počeo rezultatski da se odvaja u drugo četvrtini, kada je agresivnom odbranom uspeo dodatno da pomuti razum Andorinih igrača, što je dovelo do toga da pred odlazak na odmor Real ima čak i celih 22 poena viška (50:28). Realov napadački stampedo potpuno je razorio svaku trunku nade da bi Andora mogla ozbiljnije da se bori za trijumf u svom domu, što je bio praktično način da se Kraljevski klub revanšira za poraz u spektakularnom okršaju ovih takmaca iz prvog dela sezone.

Izabrane vesti

Pobednički sastav predvodio je Džejsi Kerol sa 15 poena, dok su Fakundo Kampaco i Serhio Ljulj imali po 14 poena. Valter Tavers bio je posebno raspoložen u skok igri pa je imao 10 uhvaćenih lopti i šest poena. Kod Andore najefikasniji je bio Dilan Enis sa 13 poena, ali i 4/14 iz igre, dok su Dijanj i Šurna ubacili po 10 poena. Kapiten Andore Oliver Stević odigrao je svega deset minuta, bez poena i sa svega tri skoka.

ACB LIGA - 21. kolo

Andora - Real Madrid 66:87
/Enis 13 - Kerol 15/

Manresa – Estudijantes 101:91
/Marfi 20 – Vajtington 16/

Foto: Star Sport


tagovi

Real MadridAndoraSerhio LjuljDžejsi KerolDilan Enis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara