Luka Dončić (AFP)
Luka Dončić (AFP)

Redži Miler ponovo udario na Dončića: Mora da se pogleda u ogledalo, mrzim što se krivica svaljuje na Irvinga

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 11:13

Legendarni košarkaš Indijane kao i krajem 2021. godine udario na Dončićevu fizičku spremu

Sezona kakvoj se u Dalasu nisu nadali. Kada je početkom februara u Teksas stigao Kajri Irving, na papiru, Meveriksi su dobili jedan od najmoćnijih tandema NBA lige. Projektovan je duo Dončić - Irving da predvodi Mevse u plej-ofu, ali otkako su se Amerikanac i Slovenac uparili, krenuo je slobodan pad. Na 28 utakmica Dalas je slavio samo devet puta, a iako je početkom februara bio stabilan na pozicijama koje vode u doigravanje, sezonu je završio kao desetoplasirani tim zapadne konferencije.

A kada izneverite objektivna očekivanja, malo je reći da ćete se naći na meti kritika.

Izabrane vesti

Iza Luke Dončića je, individualno gledano, još jedna upečatljiva sezona. Prosečno je postizao 32,4 poena po meču, beležio 8,6 skokova i osam asistencija. Prema zvaničnim podacima NBA lige, sezonu je okončao kao peti u MVP trci iza Džoela Embida, Nikole Jokića, Janisa Adetokunba i Džejsona Tejtuma. Ali... Mevsi su se kolektivno raspali.

A legenda NBA lige Redži Miler kao glavnog krivca, iako to nije direktno izgovorio, vidi Luku Dončića.

"Meveriksi moraju više da trče, a mislim da su to radili dok je Dončić bio van terena, a Kajri Irving dirigovao. Mnogo su bolji kada igraju brže. Tako Džejson Kid želi da ih trenira. Želi da ih pusti da igraju brže, ali kada je Luka tu, oni jednostavno to ne mogu. Ako bi bio u bolje fizički spreman, to bi ubrzalo Dalas i stavio znatno veći pritisak na protivnike", rekao je jedan od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige.

A onda je Miler podvukao šta bi to moralo da se promeni u Dalasu kako naredne sezone ne bi propustili doigravanje.

"Budimo realni. Luka Dončić mora da počne da se gleda u ogledalo, zar ne? Mrzim što se sve svaljuje na Kajrija Irvinga. Luka pora da se pogleda i zapita - Šta sam mogao da uradim bolje", zaključio je 57-godišnjak.

Nije prvi put da nekadašnji as Indijana Pejsersa kritikuje Dončića. Oštar je bio i krajem 2021. godine kada je direktno udario na Dončićevu kilažu koji je tada sa 118 kilograma na 201 centimetar visine bio 24. najteži košarkaš u ligi.

"Trentuno mi deluje da je teži nego ikada. Znam da je imao dugo leto, igrao na Olimpijskim igrama, ali pogledajte kako se gega. On zapravo ne trči. Ako si Dončić, onda držiš ključeve kraljesvstva. On je superzvezda, ali može da bude značajno bolji i da napreduje. Moje gledište je da mora da izgubi kilograme i unapredi odbranu", govorio je Miler prošle sezone.








tagovi

Luka DončićDalas MeveriksRedži Miler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara