Strahinja Gavrilović (©ABA League 2/Dragana Stjepanovic)
Strahinja Gavrilović (©ABA League 2/Dragana Stjepanovic)

Rekorder ABA 2 lige Gavrilović do kraja sezone u Francuskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 18:18

Bivši košarkaš Partizana potpisao ugovor do kraja sezone sa drugoligašem Alzasom

Posle sjajnih partija u dresu zemunske Mladosti i utakmice za pamćenje u Sarajevu, Strahinja Gavrilović karijeru nastavlja u Francuskoj. Pojačao je drugoligaša Alzas sa kojim je parafirao saradnju do kraja sezone.

Francuski klub je angažovao krilnog centra rodom iz Kragujevca kao zamenu za hrvatskog internacionalca Ivana Vraneša. Trenutno zauzima 12. mesto na tabeli LNB Pro B lige sa učinkom 13-16.

Izabrane vesti

Strahinja ima sjajnu sezonu iza sebe u dresu Mladosti. Upisao je i apsolutni rekord regionalne košarke kada je u pobedi nad Rogaškom u Sarajevu postigao 45 poena uz 14 skokova i zabeležio nezapamćen indeks korisnosti - 66. Takva partija nije nikad viđena u ABA 2, ali ni u Prvoj ABA ligi. Blistao je i na poslednjem meču u dresu tima iz Zemuna, ali njegovih 27 poena i 17 skokova nisu bili dovoljni za trijumf nad banjalučkim Borcem u četvrtfinalu plej-fa drugog najkvalitetnijeg takmičenja na Jadranu.

Beležio je u ABA 2 u proseku 22,4 poena uz 8,6 skokova (indeks 26,5), dok je u KLS upisivao 17,7 poena i 9,3 uhvaćene lopte (indeks 19,8).

Gavrilović je posle četiri godine na USC koledžu profesionalnu karijeru počeo u Dinamiku, da bi posle jedne sezone dobio poziv Partizana. Odradio je jedan takmičarski ciklus sa crno-belima, potom igrao za Borac, pre nego što se okušao u Španiji u dresu Breogana i Mursije. Minulog leta preselio se u Mladost, a sada će imati priliku da se oproba i u francuskoj košarci.



tagovi

Strahinja GavrilovićKK Mladost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara