Deron Rasel (Screenshot - twitter.com/GSBasketbol)
Deron Rasel (Screenshot - twitter.com/GSBasketbol)

Rekorder i prvi strelac ABA lige zvanično u Galatasaraju

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.01.23. | 11:20

Deron Rasel potpisao za istanbulski klub

Juče je srušio Cibonu sa pet poena u poslednjem minutu (83:81), a već danas je zvanično predstavljen kao novi košarkaš Galatasaraja. Deron Fets Rasel je posle šest meseci napustio redove Mornara i karijeru nastavlja u Turskoj.

Ovaj 24-godišnji plejmejker je bio pravo otkrovenje Barana, a odlazi kao najbolji strelac ABA lige sa prosekom od 26,8 poena po nastupu i rekorder regionalnog takmičenja prema broju postignutih poena na jednom meču - 47 protiv Zadra. Sa Galatom je potpisao saradnju do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Rasel je posle koledža, gde je tri godine nastupao za Rod Ajlend, jednu za Merilend, u julu prošle godine stigao u Crnu Goru. Dominirao je Jadranom, vrlo brzo su brojne ponude počele da stižu na njegovu adresu, da bi Mornar na kraju poklekao i pustio ga u Galatasaraj. Eurohoops je prvi preneo informaciju i istakao da će crnogorski klub dobiti određeno obeštećenje.

Fets Rasel će u Istanbulu odmeniti Di Bosta koji se preselio u Asvel, a sa četom Andreasa Pistiolisa će pokušati da osvoji FIBA Ligu šampiona. Galata je u okviru Top 16 faze smeštena u grupu sa Unikahom, AEK-om i Limožom.



tagovi

Deron Fets RaselKK MornarMornar BarKK Galatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara