Džulijus Rendl (Foto: AFP)
Džulijus Rendl (Foto: AFP)

Rendl brojao do 44 u pobedi nad Atlantom, Čikagu u produžetku pripala rezultatska klackalica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 05:14

Krilni centar Njujorka postavio lični rekord po broju ubačenih trojki

Nakon što su u dva kola “oduvali“ Vašington i Hjuston, košarkaši Njujorka su za treću pobedu u nizu morali dobro da se pomuče protiv Atlante. Delovalo je tokom prvog poluvremena da će se još jednom prošetati, međutim, Hoksi su preokrenuli i najavili da bi posle tri uzastopna poraza mogli da slave, ali su u poslednjoj četvrtini Niksi dodali gas i slavili u dosta tesnijem meču nego što to finalni rezultat govori – 123:111.

Niksi su već posle uvodna četiri minuta imali 11 poena prednosti, ponajviše zahvaljujući Džulijusu Rendlu, koji je samo u prvoj četvrtini ubacio 17 koševa. U drugoj deonici je podbacio, ubacio je svega četiri poena, ali je onda kada se lomilo, sredinom treće četvrtine, nekim ključnim pogocima prelomio meč u korist Niksa. Krilni centar Niksa je na kraju brojao do 44, a istovremeno je postavio i lični rekord po broju ubačenih trojki, pošto je pogodio sedam od 12. 

Izabrane vesti

Imao je Rendl i pomoć saigrača, pre svih Ar Džej Bareta, koji je ubacio 21 poen, a potom i od Imanuela Kviklija (16) i Elfrida Pejtona (12). Na drugoj strani se kao po običaju isticao Tre Jang sa 23 poena i osam asistencija.


Dosta uzbudljiviji meč odigrali su Indijana i Čikago, u kojem su posle rezultatske klackalice i jednog produžetka do pobede stigli Bulsi - 120:112.

Moglo se još na startu meča predosetiti da će produžetak odlučiti pobednika duela. Jer Čikago jeste tokom većeg dela meča imao prednost, ali mu Pejsersi nisu dozvoljavali da se značajnije odvoji. A kada su na šest minuta do kraja poslednje četvrtine u potpunosti istopili prednost, znalo se da nas očekuje zanimljiva završnica. Smenjivali su se timovi konstantno u vođstvu, da bi u poslednjem napadu Zek Lavin promašio šut za pobedu.

Međutim, ne može mu se mnogo zameriti, pošto je bio najefikasniji pojedinac meča sa 30 poena. Velike zasluge za trijumf idu i na račun Gareta Templa, koji je od ukupno 16 koševa, neke vrlo bitne pogađao u produžetku. Zapažen učinak u pobedničkoj ekipi imao je i Kobi Vajt sa 19 ubačenih koševa, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Domantas Sabosin, koji je stigao do dabl-dabla. Litvanac je pored 25 poena zabeležio i deset skokova.

NBA LIGA

Indijana - Čikago 112:120

/Sabonis 25 - Lavin 30/

Vašington - Hjuston

/Bil 37 - Vol 29/

Njujork - Atlanta 123:112

/Rendl 44 - Jang 23

Juta Džez - Filadelfija 134:123

/Klarkson 40 - Simons 42/


tagovi

Džulijus RendlČikago BulsIndijana PejsersNjujork NiksAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara