Detalj sa utakmice (©Printscreen)
Detalj sa utakmice (©Printscreen)

Ristić blistao na Mitrovićevom debiju za Galatasaraj, rasprava Itudisa i Motlija na klupi Fenera

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.05.23. | 22:16

Efes razmontirao Turk Telekom, Micić odličan

Zvezdan Mitrović debitovao je za Galatasaraj, a najjači utisak ostavio je Dušan Ristić.

Srpski reprezentativac bio je najefikasniji igrač Galatasaraja u pobedi na gostovanju Merkezefendiju rezultatom 78:53 (14:18, 23:12, 21:9, 20:14) sa 17 poena (6/9 iz igre, 1/1 za tri) uz pet skokova i jednu asistenciju. Još upečatljivije je to što je na parketu proveo nešto više od 19 minuta. Ova partija mnogo će značiti srpskom centru, pošto je u finišu epizode Andreasa Pistiolisa na mestu trenera Galate bio u manjem padu forme, uz nešto i manju minutažu od uobičajene.

Izabrane vesti

Još jedan nekadašnji igrač iz ABA lige nosio je Galatasaraj do pobede. Deron Rasel je ubacio 16 poena, doduše iz 15 šuteva (6/15, 3/8 za tri), na šta je dopisao sedam uhvaćenih i pet podeljenih lopti. Kod domaćina centar Džonatan Hamilton bio je na skok do dabl-dabla sa 18 poena.

Merkezefendi se dobro nosio četvrtinu i po, sve se okrenulo već do poluvremena, da bi u nastavku gosti pre svega dobrom odbranom napravili veliku distancu koju su sačuvali do kraja.

Dok se Galatasaraj gostio, Fenerbahče je težim putem dobio mali derbi Istanbula sa Darušafakom. Rezultat je glasio 79:73 (22:18, 21:17, 16:22, 20:16), a susret je obeležio incident sa pauze između prve i druge četvrtine kada su verbalni sukob imali Dimitris Itudis i Džonatan Motli. Ušli su u žustru raspravu pošto je centar Fenera pokušao da objasni neku situaciju sa parketa, na šta je trener energično pokušavao da ga ućutka. Kako to nije uspelo, Itudis je svog igrača poslao u svlačionicu. Motli se vratio na klupu u drugoj četvrtini, ali nije odigrao ni sekund do kraja.

Fener su do pobede vodili Najdžel Hejs sa 16, Dajšon Pjer sa 14, te Sehmus Hazer i Tonje Džekiri sa po 12 poena. Skoti Vilbekin se nije proslavio pošto je za 24 minuta ubacio samo osam poena (2/6 iz igre) uz četiri asistencije i tri skoka. Marka Gudurića nije bilo u sastavu, odmarao je posle velike potrošnje u majstorici četvrtfinala Evrolige sa Olimpijakosom gde je odigrao vrhunski meč, ali je gigant iz Pireja otišao na Fajnal for. Najefikasniji u redovima Darušafake bio je Doguš Ozdemiroglu sa 20 poena, te po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Turk Telekom je poslednju utakmicu u ligaškom delu završio ubedljivim porazom, mada bez većih posledica jer je prvo mesto u plej-ofu osigurano. Efes je pregazio ekipu sa vrha tabele rezultatom 102:87 (26:19, 19:18, 34:13, 23:37), a sjajne role imali su Ante Žižić i Vasilije Micić sa 22, odnosno 20 poena (8/10 iz igre). Srpski as je podelio i četiri asistencije, dok je hrvatski centar imao pet skokova.

Interesantno je bilo drugo poluvreme meča u kojem smo videli dve potpuno različite četvrtine. Naime, Efes je prvo u trećem kvartalu razbio Turk Telekom sa 34:13, da bi onda gosti odgovorili još jače i za poslednjih deset minuta ubacili neverovatnih 37 poena, gotovo četiri po minutu! Ali, to je bilo dovoljno samo da se značajno ublaži poraz, pošto je Efes bio na distanci gotovo duplo većoj od one koja je bila na kraju susreta.



tagovi

KK GalatasarajDušan RistićDimitris ItudisDžonatan MotliKK FenerbahčeAnadolu EfesKK Turk Telekom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara