FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Ristić dobio društvo u drugoligaškom karavanu, Igokeinom osipanju nema kraja

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 15:13

Posle odlaska Edina Atića, s pravom se može reći da su svi glavni igrači napustili Laktaše

Obećavao je početak sezone, a sve što što se dešavalo po zavšetku nastupa u FIBA Ligi šampiona kompletno promenilo je kompletan tok sezone za ekipu Vlade Jovanovića. Nikola Tanasković, Stefan Mudi, Zoran Nikolić, Haris Delalić i Nemanja Gordić napustili su Igokeu u prethodna dva meseca, a sada je sidro digao i "Poslednji Mohikanac" Edin Atić.

Bek Aleksandrovčana nije igrao još od utakmice s Partizanom početkom februara, bilo je jasno da će uskoro otići iz kluba, a sada je sve zvanično potvrđeno. Bivši košarkaš Mege i Budućnosti igraće do kraja sezone u španskoj drugoj ligi za San Pablo Burgos, čiji je član pre samo sedam dana postao i reprezentativac Srbije Dušan Ristić.

Izabrane vesti

Za košarkaša iz Bosne i Hercegovine ovo znači napuštanje ABA lige i odlazak u inostranstvo posle šest godina. Atićevo jedino iskustvo igranja u evropskim klubovima datira iz perioda u Grčkoj, kada je od 2015. do 2018. nosio dresove atinskog AEK-a i Trikale. Sa Atinjanima je čak došao i do trofeja u FIBA Ligi šampiona i Kupu Grčke u poslednjoj godini pre potpisa za Megu.

U dosadašnjem toku sezone 27-godišnjak rodom iz Bugojna imao je učinak od 10,6 poena po utakmici, 4,6 asistencija i 3,5 skokova.

Interesantno, Atićev najznačajniji pehar u karijeri je FIBA Lige šampiona, a San Pablo Burgos je upravo dva puta zaredom osvajao to takmičenje 2020 i 2021. godine. U međuvremenu je ispao u drugu ligu, a u tekućoj sezoni je četvrtoplasiran sa učinkom 16-6.


tagovi

Edin AtićSan Pablo BurgosIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara