Nenad Čanak (© Star Sport)
Nenad Čanak (© Star Sport)

Ritas ubedljivom pobedom poravnao finale protiv Lijetkabelisa

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.05.22. | 19:01

Tim srpskog trija izgubio na svom terenu rezultatom 88:66

Borba se rasplamsava u finalnoj seriji šampionata Litvanije. Ritas je uspeo da izjednači na 1:1 protiv Lijetkabelisa pošto su danas ubedljivo nadigrali ekipu Nenada Čanka sa 88:66.

Lijetkabelis je imao prednost u ovoj seriji koji je stekao u četvrtak, ali sada su na svom terenu doživeli tažak poraz koji definitivno čini ovu seriju znatno zanimljivijom.

Izabrane vesti

Ekipa iz Panevežisa je već napravila najveći uspeh u istoriji kluba kada su na senzacionalan način savladali slavni Žalgiris u polufinalu, a srpski trio nema nameru da se zaustavi na samom plasmanu u finale.

Što se tiče ovog meča, prelomljen je u trećoj deonici kada je Lijetkabelis u postpunosti zaustavljen u napadu. Domaćin je u toj deonici ubacio svega osam poena i tada su gosti rešili pitanje pobednika.

Prednjačio je Lukas Uleckas sa 24 poena, a pratio ga je Arnas Butkevičijus sa 17. Na drugoj strani jedan od boljih bio je Nikola Radičević sa 12 poena, a Đorđe Gagić je odigrao ispod očekivanog nivoa pošto je upisao šest poena za 22 minuta.




tagovi

Nenad ČanakLijetkabelisĐorđe GagićNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara