Dok Rivers (©AFP)
Dok Rivers (©AFP)

Rivers potpisao sa Baksima na 40.000.000 dolara, a plaćaju još dvojicu trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 19:55

Nesvakidašnja pozicija nekadašnjeg šampiona NBA lige

Mnoge je iznenadila odluka čelnika Milvokija da uruče otkaz Adrijanu Grifinu uprkos dobrim rezultatima u dosadašnjem toku sezone i pobedama u čak 70 odsto utakmica, mada se veruje da je sve učinjeno zbog lošeg odnosa sa braćom Adetokunbo, pogotovo Janisom sa kojim je bio u nategnutim odnosima.

Grifin više nije šef stručnog štaba, umesto njega stigao je Dok Rivers koji je potpisao ugovor na tri i po godine. Kako su objavili američki mediji, Rivers je sa Baksima potpisao ugovor težak 40.000.000 dolara.

Izabrane vesti

I to bi sve verovatno prošlo bez preterane pažnje javnosti, da Baksi sada nisu došli u gotovo nesvakidašnju situaciju, da istovremeno na platnom spisku imaju trojicu trenera! Naime, pored Doka Riversa, Milvoki i dalje ima obaveze prema Majku Budenholzeru koji je otpušten još u maju i od tada je bez angažmana, a odnedavno je u istoj poziciji i Grifin, kome klub takođe mora da plaća primanja sve dok ne nađe sledeći posao.

Rivers je bio na “prinudnom odmoru“ od kraja prošle sezone, kada se razišao sa Filadelfijom posle još jednog neuspešnog nastupa u plej-ofu. Njega je zamenio Nik Nurs. Grifin je dobio kartu u jednom smeru, iako je od 43 utakmice dobio 30! Ipak, loš odnos sa delom ekipe, kao i Terijem Stotsom koji je napustio stručni štab pred start sezone, uticali su između ostalog da brzo izgubi posao.

Inače, kako se spekuliše, Dok Rivers je uoči zatvaranja trejd pijace – 8. februar, 21.00 po srednjoevropskom vremenu – želi da se pojača dovođenjem igrača sa defanzivnim kvalitetima i iskustvom. Trenutna dva pika su Pi Džej Taker i Matis Tajbul. Sa obojicom se Rivers odlično poznaje iz Filadelfije.

U Milvokiju su navodno spremni da ponude Peta Konotona i Kamerona Pejna, koji zajedno imaju godišnju platu od 12.500.000 dolara.

Takođe, Baksi gledaju i ka Aleksu Karuzu iz Čikaga, međutim Bulsi ne žele da ga puste, osim ako zauzvrat ne dobiju nekoliko pikova prve runde.



tagovi

Majk BudenholzerDok RiversNBA ligaMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara