Majk Džejms i Tejlor Ročesti (©Starsport)
Majk Džejms i Tejlor Ročesti (©Starsport)

Ročesti posle dva meseca napustio i Haifu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 11:55

Epizoda u Izraela trajala koliko i u Zvezdi

Tejlor Ročesti se početkom sezone vratio u Crvenu zvezdu sa epitetom evroligaškog pojačanja, ali je razočarao, pa je po isteku dvomesečne saradnje napustio klub. Novo uhlebljenje pronašao je ubrzo u Izraelu, ali se i u Hapoel Haifi zadržao svega dva meseca. Kao razlog se navodi to što njegova porodica nije mogla da mu se pridruži, pa je dobio dozvolu da raskine saradnju.

Nije više Ročesti jedan od najboljih strelaca u Evropskoj košarci, štaviše daleko je od epiteta ga je krasio u zenitu karijere, kada je dominirao evroligaškim terenima. Postalo je jasno posle par meseci na Malom Kalemegdanu da je od neustrašivog levorukog skorera ostala senka, a 35-godišnji Amerikanac nije uspeo utisak preterano da popravi ni u Haifi. Odigrao je osam utakmica za Hapoel i u proseku provodio oko 17 minuta na parketu. Za to vreme je beležio 5,1 poena i 1,8 asistencija po nastupu.

Izabrane vesti

Iako je došao sa oreolom velikog pojačanja, posle razočaravajućih januara i februara, Ročesti je napustio klub. Želeo je i svoju porodicu da dovede u Izrael, ali pošto su aerodromi zatvoreni i ulasci iz drugih zemalja trenutno zabranjeni, kao mera u borbi protiv pandemije, to je postalo nemoguće. Tako je bivši igrač Crvene zvezde odlučio da napusti Haifu i vrati se u Sjedinjene Američke Države kako bi u turbulentim vremenima bio u krugu najbližih. U Hapoelu će ga zameniti 36-godišnji danski reprezentativac Čenan Kolman, koji je dugi niz godina igrao u Izraelu, a 2013. godine je sa Makabi Haifom bio i šampion.

Ostavio je levoruki Amerikanac dubok trag u evropskoj košarci. Branio je boje Getingena, Galatasaraja, berlinske Albe, Le Mana, Kahe Labora (danas Baskonija), Bjele, Montepaskija iz Sijene, Nižnjeg Novgoroda, Makabija iz Tel Aviva, Lokomotive Kubanj i Olimpijakosa, a ko što smo napisali u dva navrata je branio i boje Crvene zvezde, koja je tako postala jedini klub u njegovoj karijeri čiji je dres dva puta oblačio. Sa crveno-belima je osvojio i titulu šampiona Srbije, a u svojim vitrinama ima i veliko individualno priznanje: kao igrač Nižnjeg je 2015. godine osvojio Alfonso Ford nagradu za najboljeg strelca Evrolige. Iza sebe ima 105 nastupa u elitnom takmičenju Starog kontinenta (10,9 poena i 4,2 asistencije u proseku). Čini se ipak da ga je vreme stiglo i da se blistavoj karijeri bliži kraj.



tagovi

Tejlor RočestiHapoel Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara