Hames Rodrigez (©YouTube/printscreen)
Hames Rodrigez (©YouTube/printscreen)

Rozokosi Hames Rodrigez gledao novi šuterski debakl Filadelfije: Majami ide u goste sa 2:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 04:32

Siksersi nemoćni bez povređenog Embida

Očekivao se žestok duel Majamija i Filadelfije u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, međutim, povreda Džoela Embida pokvarila je planove. Pre svega Siksersima, koji bez svog najboljeg igrača nemaju kvalitet da pariraju timu sa Floride.

Embidovo odsustvo Majami je iskoristio da upiše i drugu pobedu na svom parketu (119:103), pa u Filadelfiju putuje sa lepom prednošću.

Izabrane vesti

Sa 20 poena i devet asistencija nekadašnji MVP NBA lige, Džejms Harden, nije uspeo da povuče saigrače ka brejku. Zapravo, bio je tek treći strelac svog tima pošto su Tajriz Maksi i Tobijas Heris bili efikasniji od njega. Prvi je ubacio 34, drugi 21 poen.

Odavno popularni Brada nije na nekadašnjem nivou. Po dolasku iz Hjustona razočarao je navijače Bruklina, a sada to čini i u Filadelfiji... Šut 40 odsto iz igre, od čega 1/5 za tri, nije dovoljno za igrača od kog se očekuje da odmeni lidera ekipe kada nije tu.

Posle očajnih 17.6 odsto u šutu za tri poena, košarkaši Filadelfije malo su se popravili, ali ponovo nedovoljno. Podigli su procenat uspešnosti na 26.7 odsto (8/30) što je i dalje prilično loše. Za razliku od njih, domaćini su se posle takođe slabog učinka u dalekometnoj paljbi značajno popravili i u drugom meču trojke šutirali 14/29 (48.3 odsto).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bam Adebajo sa 23 poen i devet skokova. Poen manje, uz 12 asistencija i šest skokova, imao je Džimi Batler, a dvocifreni su bili još Viktor Oladipo (19p, 6sk) i Tajler Hiro (18p, 7sk).

Pobedu domaćina, koji su posle rezutatske klackalice u uvodnim minutima meča konstantno vodili od finiša prve deonice do kraja, uživo je posmatrao kolumbijski fudbaler Hames Rodrigez. Nekadašnja zvezda Svetskog prvenstva 2014. i bivši igrač Real Madrida i Bajern Minhena dobio je dres Majamija na poklon, a njegov boravak na Floridi povezuje se s mogućim transferom u Bekamov Inter Majami. Rodrigez je trenutno član katarskog Al Rajana.

Serija se sada seli u Filadelfiju, naredna utakmica je za dva dana, a pobednik ovog duela sastaće se sa Bostonom ili Milvokijem. Bez Embida, a male su šanse da će ga biti u trećem meču, Filadelfija će teško do tog cilja. S druge strane, Majamiju ne ide loše bez startnog pleja Kajla Laurija koji je propustio i četvrtu utakmicu svog tima, takođe zbog povrede.

NBA - REZULTATI

Majami - Filadelfija 119:103 /ukupno 2:0/

/Adebajo 23 - Maksi 34/

Finiks - Dalas u toku /ukupno 1:0/


tagovi

NBA plej-ofMajami HitFiladelfija

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara