©Reuters
©Reuters

Rupture, frakture i ostale rane smrskale Nikse, prvo finale Indijane posle 10 godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 00:12

Osakaćeni Njujork nije imao šanse, Džejlen Branson doživeo tešku povredu ruke

Samo se jedno može poručiti izabranicima Toma Tibodoa posle poraza u majstorici polufinalne serije Istočne konferencije NBA lige - Srećne vam rane junaci! Bez Džulijusa Rendla, Bojana Bogdanovića, Mičela Robinsona, O Džej Anunobija, a u prelomnim trenucima sedme utakmice i Džejlena Bransona, ništa nije mogao da učini tim iz Medison Skver Gardena, osim da sa onim koliko-toliko nepovređenim igračima odigra pošteno do kraja i časno položi koplja pred Indijanom.

Trijumfovali su Pejsersi 130:109 i prvi se put od 2014. godine plasirali u konferencijsko finale, gde će imati ulogu autsajdera protiv Boston Seltiksa. Kao 300 hrabrih Spartanaca kod Termopilskog klanca završio je Tibodov tim, a ulogu Leonide odigrao je Džejlen Branson. Prva perjanica Njujorka doživeo je frakturu ruke, jer je prilikom jedne odbrane u punoj brzini udario u nogu Tajrisa Halibartona. Operacija će biti neminovna

Izabrane vesti

Veliki je uspeh ostvarila Indijana, potpuno zasluženo izborila svoj prvi ulazak među četiri najbolja tima NBA lige još od ere Pola Džordža, Lensa Stivensona, Dejvida Vesta, Džordža Hila, Roja Hiberta, Luisa Skole, ali je činjenica da se Pejsersima sve otvorilo, ili preciznije rečeno - zatvorilo se njihovim rivalima. Nisu ni Milvoki Baksi pucali od zdravlja kada su se u prvoj rundi plej-ofa suprotstavili ekipi Rika Karlajla, ali je zdravsteni bilten Niksa bio posebna priča.

Osakaćenost domaćina najbolje je oslikana u poslednjem minutu utakmice, kada je Džoš Hart napustio parket sav zadihan, sa "dušom u nosu" i tom prilikom dobio ovacije čitave dvorane. Sve je Njujork uradio kako bi obradovao navijače u kultnoj dvorani, ali je u velikom delu majstorice meč podsećao više na borbu tri na pet, nego pet na pet.

Tajris Halibarton je najbolje koristio nemoć Niksa i završio utakmicu sa 26 poena, dok su po 20 ubacili Paskal Sijakam i Endrju Nembard. Dvocifren učinak imali su i Eron Nesmit (19), Majls Tarner (17) i Ti Džej Mekonel (12).

Nije u rezultatskom pogledu vredela Niksima herojska partija Donte Divinćenca i učinak od 39 poena (devet trojki iz 15 pokušaja), ali je savršeno pokazala borbeni duh ekipe, a to je publika po završetku utakmice umela da nagradi dugotrajnim aplauzom za poražene.

Tako blizu, a tako daleko bili su Niksi od svog prvog konferencijskog finala u 21. veku. Zvuči pomalo neverovatno, ali još 2000. je franšiza iz jedne takve metropole poslednji put bila među dva najbolja tima na Istoku. Čekaće još navijači u Velikoj jabuci na takvo dostignuće, a večeras je dobro što su svi ostali makar živi, ako već nisu zdravi.

NBA

(majstorica polufinala Istoka)

Njujork - Indijana 109:130 (3-4 u seriji)

/Divinćenco 39 - Halibarton 26/

(majstorica polufinala Zapada)

02.00 (1,60) Denver (13.00) Minesota (2,60)



tagovi

Indijana PejsersNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara