""
""

Rusija može da uzme zlato na Evrobasketu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.17. | 23:46

Andrej Kirilenko veruje u izabranike Sergeja Bazareviča

Još od olimpijske bronze u Londonu 2012. godine ruska košarkaška reprezentacija čeka na veći uspeh na kontinentalnim i planetarnim smotrama. Baćuške su doživele potpuni krah, na selekoru Sergeju Bazareviču je da pokuša da vrati Rusiju na košarkašku mapu, a prvi čovek Saveza i legendarni as Andrej Kirilenko veruje da bi predstojeći Evrobasket mogao da bude - baš taj. 

Izabrane vesti

Nekadašnji član brojnih NBA klubova uveren je da Rusija čak može i do zlata na Evropskom prvenstvu, iako je svestan da će konkurencija biti paklena.
"Na papiru izgledamo sasvim pristojno. Doduše, Sergej Karasev je ispao iz tima zbog povrede. Oni koji su u timu sposobni su da Rusiji donesu zlato na Evrobasketu, iako je pred njima ogroman posao. Moraju da prihvate selektorov sistem, da napreduju i budu fokusirani na cilj", smatra Kirilenko

A onda je i obrazložio svoja razmišljanja.
"Imamo redovne učesnike F4 Evrolige, Kupa, igrače po NBA ligi... Stiču veliko iskustvo i to treba da nas raduje. Ono na čemu sada treba raditi jeste na njihovoj, timskoj hemiji. A to je najveći zadatak selektora. Imamo Mozgova, Voronceviča, Šveda, Fridzona... Svi su oni iskusni igrači na koje čovek može da se osloni. A kako će oni da vode tim, zavisi od mnogo faktora".

Rusija se nalazi u Grupi D u Istanbulu zajedno sa Turskom, Srbijom, Velikom Britanijom, Belgijom i Letonijom. Evrobasket se igra od 31. avgusta do 17. septembra, a domaćini su Izrael, Finska, Rumunija i Turska. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

košarkaška reprezentacija RusijeAndrej Kirilenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara