""
""

Ruso za MOZZART Sport: Đorđević je u pravu oko Bobija, idemo u Rio!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.16. | 16:18

“Kao i na prijateljskim mečevima. Atmosfera u timu je sjajna, kad nas ide šut onda nas je veoma teško zaustaviti. Imamo u napadu veliki broj rešenja, odbrana je dobra…", objasnio je poznati trener

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Portorikom (87:81) uspešno je preskočila prvu prepreku na kvalifikacionom turniru za OI u Rio de Žaneiru. Cela košarkaška i stručna javnost bila je uz Orlove i pomno pratila dešavanja u beogradskoj Areni.

Izabrane vesti

Jedan od srpskih trenera koji je svim srcem uz našu reprezentaciju je i poznati strateg Darko Ruso.
Naši igrači su glavni favoriti na turniru i moralo bi da se desi čudo da ne odemo u Rio. Naravno, moramo biti oprezni jer nema lakih rivala, tu posebno mislim na Češku. Ipak, pripreme koje su sprovedene ulivaju optimizam bez obzira na činjenicu da su pojedini igrači poput Teodosića i Bogdanovića imali minimalni predah od obaveza koje su imali u svojim klubovima”, kaže Ruso za Mozzart Sport.

Šta se moglo videti na prvoj utakmici protiv Portorika?
Kao i na prijateljskim mečevima. Atmosfera u timu je sjajna, kad nas ide šut onda nas je veoma teško zaustaviti. Imamo u napadu veliki broj rešenja, odbrana je dobra… Ubeđen sam da putujemo u Brazil”.

Kakve nam šanse dajete na Olimpijskim igrama?

To je sad teško reći, još ne znamo učesnike. Da li će to biti Francuska, Italija, Hrvatska…Doći će vreme i za te prognoze”.

U srpskoj košarkaškoj javnosti mnogo se prašine diglo oko otkaza reprezentaciji Bobija Marjanovića. Kakav je vaš stav?
Apsolutno sam na strani selektora Aleksandra Đorđevića. Sa obe ruke”.

Šta se dešava u vašoj trenerskoj karijeri?
Vodio sam austrijski Cepter, išli smo na titulu, ali nam je izmakla. Bio je dogovor da se jave i da se dogovorimo oko nastavka saradnje. To se još nije dogodilo. Ja sam u godinama kad ne biram zemlju u koju bi da idem, već mi je bitan klub i njegove namere. Želim ozbiljnu ekipu sa određenim ambicijama i ciljevima. Košarka se svuda igra”, zaključio je Ruso koji je tokom karijere vodio Beobanku, Partizan, Budućnost, Hemofarm, Apolon i mnoge druge klubove.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaOI Rio 2016.košarkaši SrbijeEvropaDarko Ruso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara