""
""

Sad tek nastaje totalni haos! Hrvati izgubili od Nigerije, na koga će Srbija?

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.08.16. | 05:34

Ako budu u poslednjem kolu protiv Litvanije igrali kao večeras, izabranici Aleksandra Petrovića nemaju šta da traže

Ako su košarkaši Španije napravili iznenađenje pobedom od 50 razlika nad Litvanijom, onda je pobeda Nigerije protiv Hrvatske (90:76) u četvrtom kolu B grupe Olimpijskih igara u Riju prava senzacija.

Izabrane vesti

To je selekciji Hrvatske drugi poraz na Igrama, dok su Nigerijci upisali tek prvu pobedu. Obe selekcije imaju šansu za plasman u četvrtfinale, s tim što Hrvati mogu da budu i prvi u grupi.

Mada, ako budu u poslednjem kolu protiv Litvanije igrali kao večeras, izabranici Aleksandra Petrovića nemaju šta da traže.

Sjajnu partiju u selekciji Nigerije pružili su Majkl Umeh i bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon. Prvi je ubacio 19, a drugi 18 poena za jednu od najvećih pobeda Nigerije u istoriji.

Afrička selekcija imala je fantastičan šut za tri poena. Nigerijci su postigli čak 17 trojki iz 36 pokušaja i to je, uz lošu odbranu Hrvatske, glavni razlog za ovakav konačan ishod meča.

Kod hrvatske selekcije ubedljivo najzapaženiji bio je Bojan Bogdanović sa 28 poena, a kapiten Roko Leni Ukić dodao je još 10 poena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roko Leni UkićRio 2016OI Rio 2016.NigerijaKošarkaška reprezentacija HrvatskeHrvatskaEvropaDžoš AkojonBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara