Sada je i zvanično: Trinkijeri u Bajernu do 2023. godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 10:56

Nastaviće sa radom u bavarskom velikanu...

Sinoć najavljeno, danas ozvaničeno: Andrea Trinkijeri potpisao je novi ugovor sa Bajernom iz Minhena i radiće u bavarskom velikanu do 2023. godine.

Italijan se pridružio Bajernu pre godinu dana kada je napustio Partizan i vodio je tim do plej-ofa Evrolige, s tim što je bio blizu i odlasku na Fajnal for.

Izabrane vesti

"Tim je odradio sjajan posao prošle sezone i takve igre su potpis trenera. Zao sam srećan jer smo vezali našeg uspešnog trenera ugovorom na još dve sezone. Ubeđeni smo da, zajedno sa njim, možemo da budemo u vrhu Evrope, kao i da se borimo za titule u nacionalnom prvenstvu", rekao je Herbert Hajner, predsednik kluba.

Direktor Marko Pešić govorio je o hemiji koju je Trinkijeri doneo u Bajern.

Andrea je vodio tim u veoma teškoj sezoni. Stvorio je neverovatnu hemiju i na terenu i van njega. Ovakva skoro savršena godina bi trebalo da je samo početak. Srećan sam što ćemo napraviti zajednički korak u našem daljem razvoju", rekao je Pešić.

Trinkijeri je trenutno u Barseloni na sastanku trenera Evrolige.

"Srećan sam što se uskoro vraćam. Sledeća sezona će biti ogroman izazov za nas. Nadamo se da će se navijači vratiti u dvoranu i to bi trebalo mnogo da nam pomogne. Jasno je da bih voleo da računam na sve igrače iz prošle sezone, ali svi mi znamo da će to biti teško da se ostvari", rekao je Trinkijeri.

Bajern je čak mogao ove sezone da stigne i do Fajnal fora Evrolige, ali su Bavarci poraženi u plej-ofu od Olimpije iz Milana i to posle pet utakmica.

Trinkijeri je u karijeri vodio Olimpiju iz Milana, Triboldi, Juvekazertu, Veroli, Kantu, reprezentaciju Grčke, Uniks, Brose Bamberg, Partizan i sada će ostati u Bajernu do 2023. godine.



tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara