Šakil O'Nil: Stalno pričam svojoj deci da nisu ona bogata, već samo ja

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.10.21. | 14:10

Čuveni centar iskreno o vaspitavanju šestoro naslednika

Šakil O'Nil je među 75 najvećih igrača u NBA istoriji. Osvojio je silna individualna priznanja i četiri šampionska prstena, oborio je mnoštvo rekorda, da bi posle neverovatne košarkaške karijere započeo veoma uspešnu poslovnu. Ulagao je u mnogobrojne kompanije, kupovao preduzeća, čime je lično bogatstvo podigao na 400.000.000 dolara.

Uprkos svom tom novcu Šek važi za osobu koja ne leti u oblacima. Trudi se da takva budu i njegova deca, pre svega da steknu akademsko obrazovanje i zarađuju na svoj način.

Izabrane vesti

"Moja deca su sada odrasla. Malo su ljuta na mene. Nisam baš uznemiren, ali ne razumeju… Stalno im pričam: Nismo mi bogati, već sam ja bogat", kaže O'Nil.

Pokušava da im skrene pažnju na razne životne vrednosti, da nije košarka sve u životu.

"Pokušavam da ih pustim da to shvate da me nije briga da li igraju košarku, već da steknu obrazovanje. Slušaj, imam šestoro dece. Želeo bih da budu doktori, neko ko ima hedž fond, farmaceuti, advokati, neko ko poseduje više preduzeća, neko ko bi da preuzme posao od mene. Ali, ja im kažem da im to neću tek tako dati, već treba sami da zarade", dodao je legendarni centar.


tagovi

Šakil O'Nil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara