""
""

Šakota: Očekujem makar jednu pobedu protiv Olimpijakosa

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.16. | 16:21

"Svi očekuju finale velikih Panatinaikosa i Olimijakosa, ali ako govorimo ko može da napravi iznenađenje onda smo mi u prednosti u odnosu na Aris", kaže iskusni strateg

Grčki AEK, na čelu sa Draganom Šakotom kao generalnim menadžerom tima, uspeo je da četvrtfinalnu seriju protiv PAOK-a reši u svoju korist (2:1) i izbori plasman u polufinale. Tamo ih očekuje veliki Olimijakos za koji Šakota kaže da je apsolutni favorit.
"U prvenstvu smo bili nadomak jednog trijumfa tako da sad očekujem makar jednu našu pobedu", kaže za Mozzart Sport, Šakota i dodaje.
"Svi očekuju finale velikih Panatinaikosa i Olimijakosa, ali ako govorimo ko može da napravi iznenađenje onda smo mi u prednosti u odnosu na Aris. Problem kod Arisa je dužina klupe, nemaju dovoljno popunjen roster. Inače, polufinala se igraju na tri dobijene utakmice".

Izabrane vesti

I u ABA ligi je konačno počela finalna serija između Crvene zvezde i Mege?
"Zbog obaveza stigao sam na drugo poluvreme utakmice. Još jednom su Beograđani pokazali kvalitet, ali klinci Mege su talentovani i respektabilni igrači. Bilo je interesantno za gledanje, ima potencijalnih pojačanja… Ako ne završe u Zvezdi i Partizanu".

Uskoro počinje i Superliga Srbije. Da li će i tu Zvezda biti dominantna?
"Nisam pratio dovoljno Partizan i ne mogu da pričam o njihovoj snazi. Crveno-beli imaju iskustvo u Evroligi i zbog toga su u prednosti. Mega je trijumfovala u Kupu Koraća, treba računati i na njih. Ipak, ograđujem se, nemam pravi uvid u snagu crno-belih".

Da li se u Grčkoj piše da će selektor Srbije Aleksandar Đorđević sesti na klupu Efesa?
"Iskreno prvi put čujem za tako nešto. Ako i postoje indicije verovatno bi se sve krilo. Ovde se priča o angažmanu Jorgosa Barcokasa, sele ga u Tursku. Čuo sam se i sa Saletom, ali mi takvu opciju nije pominjao".

Da se dotaknemo i Fajnal fora koji kreće 13. maja?
"Svi su videli Barsu kao četvrtog, ali se plasirao Kuban. CSKA sam najviše gledao, ali mi nisu ubedljivi. Ne bih se kladio protiv Lokomotive. Drugi par, Fener i Laboral, simpatije na strani Željka i Fenera. Tim iz Istanbula je blagi favorit za titulu", zaključio je javljanje za naš portal Šakota.

Polufinalna serija Olimpijakos - AEK kreće 4. maja od 17 sati. Igra se na tri dobijene utakmice.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Dragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara