"Šakota"
"Šakota"

Šakota: U finalu očekujem susret Zvezde i Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 12:36

“Kopiraće se trendovi koje su lansirali CSKA i Fener na Fajnal foru”, kaže srpski trener za MOZZART Sport

ŠakotaKošarkaši atinskog AEK-a napravili su brejk u prvoj utakmici plej-of serije koja se igra za treće mesto grčkog šampionata. Ekipa, u kojoj je generalni menadžer kluba Dragan Šakota, savladala je Aris sa 67:77 i uvećala šanse za osvajanje treće pozicije, odmah iza Panatinaikosa i Olimpijakosa.
Imali smo zaostatak na poluvremenu, ali smo u nastavku pronašli dobitničku postavu i stvorila se prava hemija u timu koju smo iskoristili. Proradili su i šuteri Braun i Dušan Šakota pa smo uhvatili priključak , dobili na samopuzdanju i meč smo rešili u našu korist”, kaže za Mozzart Sport poznati srpski trener Dragan Šakota.

I serija za treću poziciju je duga, igra se do tri pobede.
Sad igramo kod kuće i moramo biti jako oprezni ako želimo treće mesto. Tako bi zaokružili uspešnu sezonu za AEK jer je treće mesto naš realan domet. Više se ne može od Olimpijakosa i Panatinaikosa”.

Izabrane vesti

Kreće i finalna serija grčkih giganata. Šta očekujete?
Prednost domaćeg terena je ovde evidentna. Očekujem isti scenario kao poslednjih dvadeset godina, samo par puta je bilo nešto različito, kad nije pobeđivao klub koji ima prednost domaćeg terena”.

Da li je krenula euforija kod navijača dva najveća grčka kluba?
“To je nešto poput derbija Partizana i Zvezde. Ima tenzija, ali nema fanatizma. Ovde, kad si domaćin nema gostujućih navijača, postoji strah od incidenata…Kažem biće kao i dosad, Olimijakosu dajem prednost jer je veći broj puta domaćin”.

Da li ste stigli da ispratite srpsku Superligu?
Samo utakmicu Partizan-Mega Leks. Crno-beli su se stabilizovali, a Mega je bila po kvalitetu drugi srpski klub. Ipak, očekujem u finalu duel večitih rivala”.

Bili ste i u Berlinu, pratili ste Fajnal-for?
Jedno zagrađivanje ispod koša delilo je Fenerbahče i Željka Obradovića od devete titule. Dakle finale je moglo da se završi pobedom Fenera. Mislim da smo gledalli interesantne utakmice, kvalitetnu košarku sa određenim inovacijama pre svega u odbranama. To će se sigurno analizirati i primenjivati, mislim i da smo mi već  nešto od toga iskoristili na utakmici protiv Arisa. Dakle, kopiraće se trendovi koje su lansirali CSKA i Fener”, zaključio je Dragan Šakota.

Utakmica finala Olimijakos-Panatinaikos igra se od 18.30.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com 

(FOTO: MN Press)


tagovi

KLSKK AEKGrčkaDragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara