Rade Zagorac (©Star Sport)
Rade Zagorac (©Star Sport)

Samara dobila Avtodor kao gost prvi put u istoriji, briljirali Rade Zagorac i Nikola Rebić

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 22:37

Srpski košarkaši ubacili po 16 poena

Istorija se pisala ove subote u VTB ligi - košarkaši Samare uspeli su po prvi put u klupskoj istoriji da nanesu poraz Avtodoru kao gosti.

Samara je na krilima srpskih košarkaša Radeta Zagorca i Nikole Rebića slabila rezultatom 79:64 (18:20, 15:16, 18:12, 28:16), koji su prošle sezone nastupali baš za Avtodor.

Izabrane vesti

Obojica su meč završili sa po 16 poena, s tim da su bivšem kapitenu Partizan Mozzart Beta nedostajala dva skoka za dabl-dabl. Iz igre je šutirao gotovo savršenih 7/9, a na po četiri ofanzivna i defanzivna skoka dodao je dve ukradene lopte, te po jednu asistenciju i blokadu za 26 minuta na parketu. Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde doneo je sa klupe takođe 16 poena (5/7 iz igre), kao i dve ukradene, jednu podeljenu i jednu uhvaćenu loptu. U igri je proveo gotovo 25 minuta.

Oba tima počela su utakmicu oprezno, uz demonstraciju čvrste odbrane što je dosta uticalo na dalekometni šut oba tima, dok se vođstvo samo u prvom poluvremenu menjalo čak 16 puta! Presudna je bila poslednja četvrtina utakmice. Avtodorovi košarkaši vezali su tri izgubljene lopte, čak sedam samo u poslednjoj deonici, a uz to nisu mogli da ubace ništa pet minuta. Tako je ekipa Dražena Anzulovića iskoristila veliki post domaćina i serijom 13:0 stekla prednost od 16 poena koju je sačuvala maltene do kraja.

U domaćem sastavu Dominik Mavra imao je 15 poena, dok je Rajšon Hemonds uz 14 poena ubeležio pet skokova. Potencijalni srpski reprezentativac Dušan Beslać odigrao je 28 minuta i za to vreme postigao 10 poena, uz dva skoka i jednu asistenciju.



tagovi

Rade ZagoracNikola RebićSamaraAvtodor Saratov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara