""
""

Samo da stolica ne bude... Među Grcima?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.17. | 12:20

Tenzije u sastavu Helena, tuča Burusisa i Papasa, žustra svađa Papanikolaua i Agravanisa kao podsetnik na najtmurnije uspomene s gostovanja u Atini od pre ravno sedam godina...

Poraz od Gruzije mnoge je s pravom iznenadio, ali suštinski ne bi trebalo. Jer, baš kao što smo i napomenuli u najavi utakmice sa ekipom Ilijasa Zurosa - Srbija je u specifičnoj situaciji zbog skraćene rotacije. Brojne povrede naterale su Aleksandra Đorđevića da „obori“ ritam, podeli minutažu i uvede svoje izabranike u miran finiš, po cenu rezultata. I to tačno sedam dana pre nego što sudija podbaci loptu u meču protiv Letonije. 

Izabrane vesti

A do susreta sa Porzingisom, braćom Bertans i ostalima, Orlove čeka završni test u Atini, a protivnik je - Grčka (TV Arenasport, 21.00). Opet, bez Nikole Kalinića i verovatno uz limitiranu minutažu Branka Lazića.

 

MOZZART KVOTE

7085: GRČKA – SRBIJA, 21.00

I dok selektor Đorđević nalazi u nimalo zavidnom položaju, s mislima usmerenim isključivo o tome kako da poslednju proveru pre povratka u Beograd završi bez novih povreda, u taboru Grčke vladaju tenzija i napetost. Naime, grčki mediji javljaju da je atmosfera naelektrisana i da je poslednjih dana sve više otvorenih rasprava, pa čak i fizičkih obračuna među igračima. 

Naime, sve je počelo od svađe Nikosa Papasa i Janisa Burusisa pre odlaska na večeru u atinskom hotelu gde je i odsela grčka reprezentacija. Tada su dvojica iskusnih asova prvo razmenili nekoliko psovki, a zatim je usledila i tuča, koju su zaustavili selektor Kostas Misas i nekoliko saigrača. Ali, da nesreća nikada ne ide sama potvrđuje i žustra svađa saigrača iz Olimpijakosa, Kostasa Papanikolaua i Dimitrisa Agravanisa

Mada je Nikos Papas jutros izjavio kako su svađe sa Janisom Burusisom „svakodnevnica“ i da tome ne treba pridati nikakav značaj, grčka sportska javnost je u čudu. Tačno šest dana pre starta šampionata Evrope, a reprezentacija koja se dugo nalazila u krugu favorita za osvajanje kontinentalnog zlata, sada se nalazi u slobodnom padu. Zbog čega je novi okršaj sa Srbijom pao u drugi, pa čak i treći plan. 

I sve ovo dešava se tačno sedam godina posle najtmurnijeg događaja u istoriji srpske i grčke reprezentativne košarke. 

Ali, da se ne vraćamo previše na ona haotična dešavanja sa Akropolis kupa iz 2010. godine. Na opšte ludilo u Olimpijskoj dvorani, na Focisovo pljuvanje Teodosića, Skorcanitisovo nasrtanje na Rašića i Krstićevu stolicu Burusisovu glavu. 

Iskreno, samo se nadamo da večeras neće biti novih stolica... Ali, među reprezentativcima Grčke. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićJanis Burusiskošarkaška reprezentacija Grčkekošarkaška reprezentacija SrbijeNikos Papas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara