Stefan Jović (©Shuttestock)
Stefan Jović (©Shuttestock)

Samo za tri meseca Himki nakarikao 2.800.000 evra duga prema igračima

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.03.21. | 13:52

Trojica stranaca već napustila klub, dvojica van ekipe, a još dvojica pakuju kofere

Košarkaši Himkija su u Madridu prekinuli niz od 17 poraza u Evroligi, ali pobeda nad Realom (78:77) nije prekinula finansijske muke klupske uprave, koja, prema pisanju ruske novinske egencije Novosti, duguje igračima 250.000.000 rubalja (2.798.057 evra) na ime plata za tri meseca.

Prvi je otišao trener Rimas Kurtinaitis koji je dobio otkaz, a zbog kašnjenja plata klub je raskinuo ugovore sa Jonasom Jerebkom, Gregom Monroom i Dairisom Bertansom, dok su van tima Devin Buker i Stefan Jović koji su zatražili raskid ugovora.

Izabrane vesti

Trojica legionara Džordan Miki, Erik Mekalum i Janis Tima su i dalje sa ekipom, ali je već najavljeno da će američki duet u skorije vreme spakovati kofere, pa će u klubu ostati samo domaći igrači Aleksej Šved, Sergej Karasjov, Vjačeslav Zajcev i Sergej Monija.

Ipak, odlazak igrača neće umanjiti probleme kluba iz Podmoskovlja, jer će sva dugovanja morati da se isplate, kao i ostatak iz ugovora, ukoliko igrači ne nađu nove sredine.

Zbog svih ovih nedaća, Evroliga je već zabranila Himkiju da registruje nove igrače, pa se mnogi pitaju šta će se po završetku sezone dešavati sa klubom koji je godinama spadao među finansijski najstabilnije u Evropi.


tagovi

KK HimkiStefan JovićVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara