(©AFP)
(©AFP)

Samopouzdanje ili samozavaravanje? U Majamiju veruju da mogu do preokreta

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 12:35

"U situaciji smo da moramo da pobedimo svaki sledeći meč, ali sposobni smo za to", tvrdi Džimi Batler

Nakon pobede u Denveru za 1:1 pomislili su košarkaši Majamija da će se pred svojim navijačima približiti šampionskom prstenu. Ipak, Nagetsi su slavili u oba meča na Floridi i sada imaju priliku da kod kuće zadaju završni udarac rivalu u borbi za titulu.

Samo jedan klub u istoriji NBA lige uspeo je da preokrene posle 1:3 u finalnoj seriji. Bio je to Klivlend 2016. godine protiv Golden Stejta, dok je u ostalih 35 slučajeva tim s tom prednošću podizao šampionski pehar.

Izabrane vesti

Težak posao čeka košarkaše Majamija, po viđenom u dosadašnjem toku serije moglo bi se reći i nemoguć, ali Erik Spolstra i njegovi košarkaši ne gube nadu sve dok teorija postoji.

"U situaciji smo da moramo da pobedimo svaki sledeći meč, ali sposobni smo za to", uveren je Džimi Batler.

Nisko krilo iz Teksasa bodri saigrače rečima da nema predaje.

"Moramo da popravimo neke stvari, ali nije nemoguće. Nastavićemo da se borimo, počevši odmah, da budemo bolji. U sledeću utakmicu ćemo ući kao što smo pričali da želimo i pobedićemo. Moramo, nemamo drugi izbor. U suprotnom, sve što smo radili biće uzaludno. Idemo po tri pobede", najavio je Batler.

Noćašnji meč Batler je završio kao najefikasniji igrač svog tima. Postigao je 25 poena, ali kaže da i dalje veruje u svoje saigrače i da to što su neki podbacili neće promeniti njegov stil igre u narednoj utakmici.

"Imam veliko poverenje u moje momke, doći će i njihovi šutevi. Timska igra je razlog zašto smo pobedili toliko mečeva ove sezone i neću sada prestati da verujem u njih. A ja ću nastaviti da igram kao do sada i da pumpam njihovo samopouzdanje. To će nam doneti i rezultat".

Optimizam živi i među drugim igračima Hitsa.

"Boston je pobedio tri utakmice zaredom. To je pokazatelj da su takve stvari moguće i u tome je sva lepota sporta", navodi Kejleb Martin.

"Sedenje i pričanje o onome što se dogodilo neće ništa promeniti. Moramo da očvrsnemo i pronaćemo način da odgovorimo na sledeći izazov", ističe Maks Strus.

Peti duel Nagetsa i Hitsa igra se ponovo u Denveru, u utorak od 02.30.


tagovi

Majami HitNBA ligaplej-of NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara