Luka Banki (MN press)
Luka Banki (MN press)

Samouvereno odveo Letoniju na Mundobasket, pa preuzima Strazbur

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.22. | 13:51

Francuski klub posle smene finskog trenera, na pragu ngažovanja italijanskog stručnjaka

Italijanski stručnjak Luka Banki maestralno je odradio posao sa reprezentacijom Letonije u kvalifikacijama za Svetski kup. Posle početnog poraza od Srbije, Letonci su nanizali čak devet trijumfa i tri kola pre kraja prvi put u istoriji su izvadili vizu za Mundobsket.

Taj niz u kojem su i trijumfi nad Srbijom, Grčkom i Turskom, nije ostao neprimećen, pa će se, ako je verovati pisanjima francuskih medija, posle razlaza sa Pezarom i nekoliko meseci pauze opet vratiti klupskom poslu. Preuzeće Strazbur, koji se, posle četiri godine razišao sa Lasijem Tuovijem.

Izabrane vesti

Petak, 19.00: (1,35) Monako (16,0) Baskonija (3,50)

Finski stručnjak koji je prve dve godine bio pomoćnik (kao i u sezoni 2016-217), nije bio ništa manje uspešan na selektorskoj klupi svoje zemlje na koji je seo ove godine posle 12 godina asistiranja.

Fince je odveo do četvrtfinala Evrobasketa. Zatim ih je, u društvu Nemačke, Slovenije, Švedske, Izraela i Estonije, uspešno proveo kroz kvalifikacije za Mundobasket.

Ali, zato je Strazbur trpeo. Tačnije, s njim kao trenerom je imao skor 1-7 u nacionalnom šampionatu i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli. Idalje je u trci za drugu fazu Lige šampiona, pa je uprava kluba odlučila da mu se zahvali na saradnji u upusti se u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Odluka je pala na Bankija koji je glavna želja Nikole Alberanija, njegovog sunarodnika i sportskog direktora Strazbura i navodno je samo pitanje vremena kada će Italijan biti promovisan u prvog trenera francuskog kolektiva.


tagovi

Mundobasketkk StrazburLuka BankiKvalifikacije za Mundobasket 2023Košarkaška reprezentacija Letonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara