""
""

Sastav Litvanije za Rio: Centri jaki kao zemlja, sa ovim timom nema šale!

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.07.16. | 15:15

Ekipu predvode Jonas Valančijunas i Mindaugas Kuzminskas...

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Jonas Kazlauskas saopštio je konačni spisak igrača koji će braniti nacionalne boje na Olimpijskim igrama u Riju. 

Izabrane vesti

Na prvi pogled jasno je da Revolveraši s Baltika imaju vrlo iskusan, ali opasan sastav, posebno na obe centarske pozicije. Ekipu predvodi NBA as Jonas Valančijunas, a sa njim prve zvezde tima su Mindaugas Kuzminskas i Jonas Mačijulis, pa je jasno da će se litvanski tim biti među glavnim kandidatima za osvajanje medalje. 

Svoje mesto u 12 najboljih obezbedili su i Marijus Grigornis, Adas Juskevičijus i Edgaras Ulanovas, koji će odmeniti Deividasa Gailijusa, Lukasa Lekavičijusa i Arturasa Milaknisa. Izostanak Uniksovog šutera predstavlja možda i najveći gubitak za litvanski tim, ali ne i toliko ozbiljan. 

Litvanija se nalazi u Grupi B na Olimpijskim igrama zajedno sa Španijom, Hrvatskom, Brazilom, Nigerijom i Argentinom. 

SASTAV LITVANIJE:

Plejmejkeri i bekovi: Mantas Kalnijetis, Renaldas Seibutis, Marijus Grigonis, Adas Juskevičijus

Krila: Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačijulis, Edgaras Ulanovas

Krilni centri i centri: Jonas Valančijunas, Paulijus Jankunas, Domantas Sabonis, Antanas Kavalijauskas, Robertas Javtokas.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Robertas JavtokasPaulijus JankunasOlimpijske Igre 2016Mindaugas Kuzminskaskošarkaška reprezentacija LitvanijeJonas ValančijunasDomantas Sabonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara