Savo Drezgić (©Star Sport)
Savo Drezgić (©Star Sport)

Savo Drezgić napustio Partizan

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.06.24. | 02:20

On karijeru nastavlja u SAD

Mladi plejmejker Savo Drezgić napustio je Partizan Mozzart Bet pošto je dogovorio transfer u univerzitet Džordžija, saopštili su američki mediji.

Drezgić je proteklu sezonu počeo u Partizanu, pa je nastavio u srednjoškolskoj ekipi Akademija DME sa one strane Atlantika, da bi se pred kraj vratio u svoj klub i proveo vreme do kraja Superlige Srbije.

On je tokom prethodnog perioda dobio brojne ponude koledža širom SAD, od Stenforda, preko Kalifornije, do Arizona Stejta, ali je ipak odlučio da ide na Džordžiju i pridruži se Buldozima.

Drezgić će u Džordžiji biti deo ekipe sa solidnom bekovskom linijom. Trener Majk Vajt u svojim redovima već ima Silasa Demarija i Blua Kejna, a uz Drezgića stižu još dva pojačanja kroz transfer portal. To su Tajrin Lorens sa Vanderbilta u kojem je beležio prosečno 14 poena, te Dakota Lefju sa Maunt Sent Meri univerziteta. Obojica su u petoj godini.

Partizanovo dete je prošle sezone bilo deo turnira 'Adidas Next Generation' na kojem je ubacivao preko 19 poena uz skoro osam skokova i pet asistencija, a u februaru je tokom Ol star vikenda bio i na 'Košarkaškom kampu bez granica'.



tagovi

Savo DrezgićNCAA

Ostale vesti


Najviše komentara