Komentari na vest

Sedlaček: Ova generacija podseća na onu iz Novog Sada 2007, uz Topića ima još igrača vrednih pažnje

T

Tomy

pre 9 meseci

Pecarski je bio dominantan kao junior jer je u toj generaciji igrao mudro i zrelo na nivou seniora a i fizički je bio napredan. Medjutim, u prelasku na seniorski nivo fizički nije mnogo napredovao i jednostavno je počeo da se uprosečuje. Uspeo je da se izbori za minute u srednjeligašima i da igra ravnopravno sa seniorima, postao je prosečan ABA igrač. Za dalji napredak u karijeri bi morao baš žestoko da radi na telu i brzini, i da ima sreće da igra u timu u kome bi dobio lidersku ulogu, kod trenera koji bi istrpeo njegove greške dok ne postane poenter. Ima tehniku, ima mozak, ali mu treba puno rada i malo sreće.
T

The Black Crowe

pre 9 meseci

Marin Sedlaček nije NBA skaut.
F

Faust

pre 9 meseci

Mogu ruku u vatru da stavim da će najviše jedan da uradi nešto i to će po pravilu biti neko od koga se to nije ni očekivalo poput Jokića recimo. Svi oni od kojih se pravila velika fama i pompa poput Simanića, Radanova, Pecarskog, Miškovića i slično nisu uradili ništa.
D

Dubl

pre 9 meseci

Jel može neko da napiše koji su sve faktori uticali na Pecarskog i Miškovića da imaju ovakav pad u karijerama posle MVP nagrada na turnirima? Naravno da ima do karaktera, do prilagođavanja seniorskoj košarci... ali da li se lepo radilo sa njima? Da li je bio preveliki pritisak javnosti? Da li su oni sami prestali da rade nakon nagrada? Zajedničko im je, kao i za Topića, da su im roditelji bili poznati košarkaši, a nadam se da Topa neće zahvatiti isti simptomi.
J

Jtd

pre 9 meseci

Uz jos neke faktore najvise je uticalo to sto nisu dovoljno talentovani, plus psiholoski profil odnosno glava, zatim nedovoljno fizicki dobri...i sve to zajedno uz jednu bitnu osnovu a to je da su ljudi koji su zaduzeni za to pogresili, ili su nedovoljno strucni, ili ni oni nemaju dovoljno talenta :-)
S

Sava75

pre 9 meseci

Što se Pecarskog tiče mislim da je u pitanju breme prevelikih očekivanja, kako njega samog tako i drugih, a po pravilu se onda igračima kod nas ne praštaju greške normalne za te godine. Kod Miškovića je, provereno znam, teška povreda kolena u pitanju
S

Strucnjak1586

pre 9 meseci

Kod Pecarskog je nedostatak fizičke snage i mase koja je minimalno unapređena u odnosu na juniorski period, a kod Miškovića je nastao isto kao kod Zagorca, problem u glavi povezan sa gubitkom samopouzdanja, usled čega nije siguran ni da zna da hoda, a kamo li da šutne trojku npr. Mislim da u periodu tranzicije sa juniorske na seniorsku košarku je najvažniji rad sa sportskim psihologom i kondicionim trenerom, a da se kod nas to u potpunosti zapostavlja. Pogledajte muskulaturu Janisa kad je došao u NBA, i posle dve godine, pa njegov napredak uporedite sa nenapredovanjem muskulature Pecarskog po ulasku u seniore. Topić neće imati problem fizički, jer sada već može sa svojim telom da igra pleja u EL.
a

a ko

pre 9 meseci

Dvojica budu uspešni u seniorima uspeh.
S

Saturn

pre 9 meseci

Bezite od Vecitih moj savet , i razvijajte se negde drugde kao Jokic , kao Mici itd....
С

Садњ

pre 9 meseci

Па видимо који је одзив за репрезентацију ових што директно иду у НБА још у младим данима. Није ни 10%. Тако да ако хоћемо да вратимо култ репрезентације, мораће да престану наши играчи да се задовољавају са махањем пешкира у НБА. Боље да играју у Еврлогили, АБА лиги и вечитима и да осете ту неку припадност нацији