Slavlje košarkaša Efesa (©Star Sport)
Slavlje košarkaša Efesa (©Star Sport)

Šejn Larkin: Ovo je Srbija, lopta je morala da ide u Vasine ruke!

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 20:40

Amerikanac bio najefikasniji, ali mora da se zna neki red...

Velika drama u Beogradskoj areni završena je fantastičnom trojkom Vasilija Micića koja će ući u košarkaške udžbenike i ponavljaće se kroz reklamne špice i neke nostalgične momente narednih godina i decenija!

Srpski plejmejker se dugo mučio u napadu, u drugom poluvremenu i pogotovo poslednjoj četvrtini ga ništa nije išlo, ali kada se rešavala utakmica znalo se kome mora da ide lopta...

Izabrane vesti

"Čoveče, pa ovo je Srbija, moralo je da ide kod Vase", jasan je potpuno Šejn Larkin, najefikasniji igrač utakmice sa 21 poenom.

"Morao je da pogodi, ovo je ipak njegova zemlja. Lako je bilo da se odlučimo ko će da uzme poslednji šut. Ali, nemojte da mu kažete. Bio sam i ja spreman da uzmem taj šut, ali on je to rešio kako treba".

Mogao je Efes ovo da reši mnogo mirnije, imao je šansu da sa linije slobodnih bacanja donese prednost koju bi Olimpijakos težim putem morao da stiže, ali lopta nije htela u koš...

"Na kraju dana ostali smo mirni, ostali smo zajedno kao grupa, uzeli taj poslednji šut i pobedili. Da smo pogodili Vasa i ja ona slobodna bacanja ranije verovatno bismo ušli u mirniju završnicu, ali nismo paničili ni posle promašaja. Izdržali smo".

Efes je treću godinu zaredom u finalu, ova ekipa je definitivno spremna da ponovo uzme trofej!

"Zajedno smo tri-četiri godine, korona nas je presekla u nekim stvarima, ali odavno već znamo šta da očekujemo, kakve su ovo utakmice i šta treba da radimo. Znamo da će protivnici da idu na sve ili ništa. Prošle godine smo protiv CSKA imali i 20 poena razlike, pa su nas stigli i imali smo dramu. Naučili smo lekciju, najvažnije od svega je to što nismo paničili i što smo bili fokusirani na pobedu. Ostali smo verni sebi, ovo iskustvo nam je mnogo značilo".

Na kraju - Barselona ili Real Madrid?

"Ne možemo sad ništa da pričamo, to su dva velika tima, ozbiljni protivnici. Mi moramo da razmišljamo o sebi, kako da budemo još bolji i pobedimo u finalu, ma ko bio na drugoj strani. Ako se spremimo psihički i fizički za taj susret, imamo dobre šanse".

Finale Evrolige na programu je u subotu od 19.00, dok se utakmica za treće mesto igra od 16 časova.


tagovi

EvroligaFajnal for Beograd 2022Fajnal for EvroligeFajnal for u BeograduVasilije MicićŠejn LarkinAnadolu Efes

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara