Nenad Čanak (© Star Sport)
Nenad Čanak (© Star Sport)

Senzacija u Litvaniji, Čankov Lijetkabelis izbacio Žalgiris

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 18:44

U finalu prvenstva igraće protiv Lijetuvos Ritasa

Sav trud i rad Nenada Čanka u Litvaniji je sada krunisa.. Neverovatni Lijetkabelis je napravio istinsku senzaciju u polufinalu plej-ofa pošto su sa 3:1 u seriji izbacili slavni Žalgiris koji prvi put od osamostaljenja neće igrati finale nacionalnog šampionata. U trećoj utakmici tim srpskog trenera slavio je sa 86:75.

Od kako je liga oformljena 1993. godine, Žalgiris je igrao svako finale, a da senzacija bude još veća, Žalgiris je osvajao titule svake godine još od 2011. godine kada je pre toga Lijetuvos Ritas uspeo da dođe do pehara.

Izabrane vesti


U veličanstvenoj pobedi prednjačio je Gediminas Orelik sa 19 poena, a pratio ga je Dovidas Giedrtaitis sa 12. Sve pohvale zaslužuju u srpski internacionalci. Đorđe Gagić je imao 10 poena, sedam skokova i dve asistencije, dok je Nikola Radičević takođe imao 10 poena, a uz to je upisao i dve asistencije.

Iako je Žalgiris otvorio utakmicu serijom od 8-0, tim Nenada Čanka se brzo oporavio. Pobegli su Žalgirisu na kraju druge četvrtine, zatvorili prvo poluvreme serijom od 13-4 i došli do prednosti od 13 poena (41:28). Uprkos tome što je Žalgiris u poslednjem kvartalu približio na pet poena zaostatka (70-75), više od toga nisu mogli. Lijetkabelis je zadao završni udarac i slavio sa ubedljivih 86:75.

U velikom finalu Lijetkabelis će odmeriti snage sa Lijetuvos Ritasom.


tagovi

LijetkabelisNenad ČanakĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara