Detalj sa utakmice (© FIBA)
Detalj sa utakmice (© FIBA)

Senzacija u Sarajevu: Nurkić i Musa srušili NBA Francuze

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 22:47

Neverovatan meč u dvorani "Mirza Delibašić" rešene je pobedom Bosne i Hercegovine posle dva produžetka

Evropa je imala priliku da u četvrtak uveče gleda spektakl u prepunoj Areni kada je Srbija preko Nikole Jokića srušila NBA Grke koje je predovdio Janis Adetokunbo. Večeras sličan spetakl je viđen u Sarajevu gde je Bosna i Hercegovina šokirala Francusku koja je savladana posle dva produžetka 96:90.

U ludoj utakmici, više živaca, ali i hrabrosti imala je domaća ekipa koja je bila nošena prepunom dvoranom Mirza Delibašić.

Izabrane vesti

Počelo je kao iz snova po domaćina, ludačka prva deonica i 28 ubačenih poena za 14 poena prednost. Međutim, onda nalet Francuske koji je pretio da raznese protivnika.

Nestvarna serija od 32:10 je doprinela da u potpunosti dođe do preokreta, ali treća četvrtina donosi možda najbolju košarku Bosne i Hercegovine ikada.

Serija od 20:0 protiv Francuza koji su nemoćno gledali šta im Jusuf Nurkić radi, a sve je kruniosao monstruozim zakucavanjem za špice.

Uprkos velikom naletu Bosne i Hercegovine, Francuzi su uspeli da izbore produžetak. I to ne jedan nego dva. Zanimljivo da je u oba navrata domaćin imao priliku da dođe do pobede, ali su nespretno reagovali.

Kada se očekivalo da iskusnija Francuska u drugom produžetku pokaže veći kvalitet, Bosna i Hercegovina ih je rutinski nadigrala, a asistencija Muse za trojku Lazića je zapečatila sudbinu gostiju.

Najefikasniji u pobedi bio je Jusuf Nurkić sa 21 poenom i devet skokova. Pratio ga je Džon Roberson sa 18, Musa je dodao 17 uz šest skokova i pet asistencija. Dvocifren je bio još Miralem Halilović sa 12.

Na drugoj strani ubedljiv je bio Evan Furnije sa 24 poena, Rudi Gober je imo 10 poena i 14 skokova.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Sreda

GRUPA K

Češka - Mađarska 79:82

/Hruban 26 - Hanga 20/

Litvanija - Crna Gora 90:73

/Grigonis 16 - Peri 21/

Bosna i Hercegovina - Francuska 96:90

/Nurkić 21 - Furnije 24/



tagovi

Rudi GoberJusuf NurkićDžanan Musakošarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovinekošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara