Član Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić (MN press)
Član Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić (MN press)

Serija A prodaje audio-vizuelna prava za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 14:34

"Udvostručili smo cenu licence", kažu u italijanskom šampionatu

Košarkaška Serija A objavila da će ustupiti Eleven Sports Network-u paket domaćih audio-vizuelnih prava za naredne tri sezone u vrednosti od 10.000.000 evra. Ugovor bi trebalo da bude ratifikovan na vanrednoj skupštini u četvrtak, na kojoj će pomenuta kompanija predstaviti klubovima plan poboljšanja za trogodišnji period.

Izabrane vesti

"Veoma smo zadovoljni rezultatom. Uprkos periodu pandemije koji nas je teško kažnjavao poslednje dve sezone, zahvaljujući velikom zalaganju klubova i njihovim ulaganjima, udvostručili smo vrednost licence dostigavši sumu od preko 10.000.000 evra za naredne tri godine", izjavio je predsednik italijanske lige Umberto Gandini, "Ovo je potvrda uvećane vrednosti Serije A kojoj je grupa Eurosport doprinela u poslednjih pet sezona. Zahvaljujem im na stručnosti i strasti sa kojom su nas pratili. Sada nas čeka važan posao da zaštitimo strastvene korisnike košarkaškog proizvoda u prelasku sa platforme koja je prenosila naše prvenstvo poslednjih sezona na Eleven i da dodatno povećamo popularnost naše lige."

Ova akvizicija upotpunjuje ponudu Eleven za ljubitelje košarke, koja obuhvata najvažnija kontinentalna klupska takmičenja (Evroliga, Evrokup, utakmice takmičenja FIBA za nacionalne timove, uključujući Evrobasket 2022 i Svetski kup 2023).

"Sa dodavanjem Serije A u naš portfolio Eleven postaje glavna referentna tačka za ljubitelje košarke u Italiji", prokomentarisao je Đovani Curleni generalni direktor italijanskog odeljka Eleven Sports.

Pošto se radi o platformi čiji se sadržaj plaća, sada italijanskoj ligi ostaje da pronađe nacionalni TV kanal na kojem će ljubitelji košarke moći da gledaju mečeve Serije A besplatno, kao što je to do sada bilo na RAI.





tagovi

Miloš TeodosićKošarkaška Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara