Ronaldo Segu (©MN Press)
Ronaldo Segu (©MN Press)

Serija Zadra prekinuta u Čačku: Borac Mozzart slavio posle dva meseca!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 22:33

Ronaldo Segu zaustavio favorizovanog rivala i obradovao Cedevita Olimpiju

Borac Mozzart je pronašao svetlo na kraju tunela! Posle dvomesečnog tumaranja ABA ligom, tim iz Čačka uspeo je da upiše pobedu u regionalnom takmičenju. Na svom terenu savladao je Zadar - 89:81.

Bila je ekipa Dejana Mijatovića u slobodnom padu, u prethodna dva meseca vezala je šest poraza u ABA ligi, ali je večeras u Hali kraj Morave uspela da režira malo iznenađenje i savlada goste iz Zadra, koji su bili u seriji od 11 pobeda računajući i domaća takmičenja.

Izabrane vesti

Rezultatsku klackalicu, koja je trajala praktično tokom čitavog prvog poluvremena, košarkaši Zadra prekinuli su početkom treće deonice serijom 8:0. Međutim, domaći tim je ekspresno počeo da topi prednosti hrvatske ekipe, a onda predvođen Ronaldom Seguom uzvratio serijom 13:0, posle koje je došao do vođstva.

Ispostavilo se da je Borac Mozzart tom serijom i prelomio utakmicu, jer Zadar je u poslednjoj deonici samo jednom, na oko tri i po minuta pre kraja, uspeo da smanji zaostatak na tri poena, ali je Segu potom ponovo dodao gas i odbio nalet gostiju.

Segu je meč okončao kao najefikasniji pojedinac sa 24 poena, a u stopu ga je pratio Uroš Čarapić koji je dodao 23. Veliku ulogu u trijumfu imao je i Danilo Tasić, koji je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom (12 poena, 13 skokova, sedam asistencija), dok je u poraženom timu prednjačio Lovro Mazalin sa 21 poenom. Najbolji košarkaš Zadra Luka Božić ubacio je 13 poena, zabeležio osam skokova i sedam asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Poraz Zadra najviše je obradovao Cedevita Olimpiju koja bi u slučaju pobede nad Mornarom mogla da se vrati na četvrtu poziciju, koja donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu.



tagovi

Borac MozzartKK ZadarABA ligaRonaldo Segu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara