Janis Sferopulos i Dejan Jakara (©ABA League/Studentski centar/Filip Roganović)
Janis Sferopulos i Dejan Jakara (©ABA League/Studentski centar/Filip Roganović)

Sferopulos kratak, Jakara imao zanimljivo zapažanje: Možda je i teže igrati protiv Budućnosti nego protiv Zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 19:30

Trener Crvene zvezde zadovoljan trijumfom, ali je nešto duže ispred mikrofona sedeo šef struke Studentskog centra

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili sa serijom pobeda u ABA ligi, pa su trijumfom nad Studentskim centrom u Podgorici (77:91) popravili bilans na 11-1 i učvrstili se na čelu tabele. Janis Sferopulos nije imao na raspolaganju Nemanju Nedovića, ali se Adam Hanga vratio u tim. Pokušao je da rasporedi minutaži i odmori igrače koliko je moguće pred duplo kolo Evrolige, ali su na kraju Luka Mitrović i Miloš Teodosić morali da preuzimaju stvari u svoje ruke, s ozbirom da je domaćin vodio pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, isplivala je u pravi čas razlika u kvalitetu na površinu, Mitrović i Teodosić su zaplesali i očas su crveno-beli slomili otpor rivala, pa na kraju i ubedljivo slavili.

Izabrane vesti

"Igrali smo protiv veoma dobrog tima, koji posebno kod kuće igra dobro i teško je igrati sa njima ovde. Znaju kako da igraju i dobro su organizovani. Zato je ova pobeda bila veoma važna. Čestitao bih igračima na koncentraciji i naporu koji su uložili na ovom meču. U poslednoj četvrtini se video naš kvalitet, dobro smo čitali igru, bili pametni. Zbog načina na koji smo igrali na kraju, zaslužili smo trijumf", kratko je Sferopulos sumirao utiske na konferenciji za medije.

Pošto nije bilo pitanja za trenera Zvezde, pred mikrofon je seo šef struke domaćina Dejan Jakara.

"Da čestitam ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. Odigrali smo dobar meč, jedino su nas ova tri minuta na kraju koštala. Nedostajalo je fokusa, nismo radili ono što smo se dogovorili i na kraju izgleda kao da je utakmica bila dosta laganija. Treba raditi još na detaljima, ne mogu čitav meč da skačem, ostao sam bez glasa, ali do polovine zadnje četvrtine smo ispoštovali to što smo dogovorili. Na kraju umor i iskustvo jakih utakmica, nismo mogli da pariramo", prvi su utisci slovenačkog stručnjaka.

A onda je uporedio prethodu utakmicu i poraz koji je njegova ekipa doživela od Partizan Mozzart Beta u 11. kolu ABA lige.

"Protiv Partizana smo u prvoj četvrtini igrali sa stavom kako da se branimo, a ne kako da napadamo i to smo sada popravili. Zadovoljan sam, ali ima tu još mnogo prostora. Teško je protiv ekipa kao što je Zvezda. Mnogo je tu igrača, kada radite skauting na 12 košarkaša mnogo je tu detalja. Moj staf i ja to možda sve znamo napamet, ali za igrače je daleko teže, tako da moram da im čestitam za manje-više čitavu utakmicu".

Ističe da je njegov tim tako koncipiran da mora da napadne protivnika.

"Prva petorka Zvezde je bila defanzivno orijentisana, sa Hangom koji dugo nije igrao, Lazićem... Partizan je počeo sa tri visoka igrača, što je nezgodno za sve u Evropi, ne samo za nas. Ne mogu da zamerim ništa ni za meč protiv Partizana igračima, jer mi moramo da napadamo, jer smo tim koji trči, koji ima dobar napad, ali u glavi nam je bilo drugačije. Malo više fokusa, pa bi možda utakmica išla u drugom smeru".

Studente u narendom kolu čeka gradski derbi protiv Budućnosti, a Jakara je imao interesantno zapažanje.

"Budućnost ima vrhunsku ekipu, sa sjajnim atletama i možda je teže igrati protiv njih nego protiv Zvezde koja igra više na glavu, a njima je fizika na većem nivou. Dobro se poznajemo svi, moji igrači poznaju i trenera, možda je i to neka prednost da se iznenadi Budućnost", zaključio je trener podgoričkog sastava posle poraza od Crvene zvezde.


tagovi

KK Crvena zvezdaStudentski centarJanis SferopulosDejan Jakara

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara