""
""

Simone, vreme je!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.17. | 14:22

Zenit dočekuje Rigu u okviru VTB lige

Čekajući da proradi Marko Simonović...

Izabrane vesti

Šampionske ambicije Zenita i uloženi milioni u respektabilan roster trenutno nisu na željenom nivou, budući da je sastav iz Sankt Peterburga već dva puta kapitulirao. Prvi neuspeh i veliku brigu Vasiliju Karaševu naneo je Uniks na startu VTB lige, da bi nedelju dana kasnije u Evrokupu Zenit doživeo još jedan lagani poraz.

Kajl Kjurik i Dru Gordon za sada su jedine pokretačke snage, dok navijači željno iščekuju "pravog" Marka Simonovića. Reprezentativno krilo srpske reprezentacije nije se adaptiralo na novu sredinu, što se odrazilo na košgeterski učinak, odnosno procente koji nisu na zavidnom nivou.

U regionalnoj ligi na istoku Evrope Simonović beleži 8,3 poena uz 36,4 odsto za dva, odnosno 30 odsto za tri poena. Kada je u pitanju drugorangirano kontinentalnom takmičenje, nekadašnji član Crvene zvezde ubacio je osam poena na dve utakmice. Sva četiri šuta unutar linije 6,75 metara je promašio, a od sedam pokušaja za tri poena, kroz obruč su prošle dve lopte.

Priliku da se iskupi za "grehe" iz prošlosti, popularni Simon imaće danas od 17 časova, kada njegov Zenit dočekuje slabašnu Rigu. Pre nego što širfu "7365" uvrstite na tiket znajte da domaćin nije poražen od Letonaca na 16 proteklih duela! I, ukoliko Simonović ne proradi, tu je Gordon koji u ovom momentu spada među najproduktivnije četvorke u Evropi sa prosečnim dabl-dabl učinkom na oba fronta.

VTB LIGA

Nedelja

CSKA - Saratov 93:66
Jenisej - Nižnji 98:90
Lokomotiva Kuban - Uniks 67:77

13.30: Cmoki Minsk - Astana (u toku)

17.00:  (1,85) Zenit (hend. -16,5) Riga (1,85)

Ponedeljak

18.00: (1,35) Kalev (16,0) Parma (3,50)

(FOTO: BC Zenit)


tagovi

RigaVTB ligaZenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara