FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Simonovićev neuspešan trenerski debi, nije pomogao ni meč sezone američkog Gruzina

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.12.23. | 22:09

Čekaće još doskorašnji igrač na prvu pobedu u KLS-u

Ostali su nenadano košarkaši Radničkog iz Kragujevca bez šefa stručnog štaba, pošto je pre dve sedmice Stevan Mijović otišao u FMP. Rešili su u Šumadiji da poklone poverenje trenerskom debitantu Marku Simonoviću.

Bivši reprezentativac Srbije i dugogodišnji igrač Crvene zvezde radio je kratko početkom prošle sezone kao pomoćnik u stručnom štabu Vlade Jovanovića na Malom Kalemegdanu, ali je pre šest dana otpočeo prvi samostalni trenerski angažman. Nije debitovao Simonović na željeni način, pošto je njegov Radnički u duelu 15. kola KLS-a poražen na gostovanju Zlatiboru iz Čajetine 92:84.

Izabrane vesti

Kontrolisao je domaćin utakmicu čitavim tokom, imao 18 poena prednosti nakon prvog poluvremena, a na kraju dopustio rivalu da razliku smanji na jednocifrenu. Efikasnu košgetersku partiju pružio je Amerikanac s gruzijskim pasošem Kvinterijus Kroft. Dao je 32 poena uz šut iz igre 15/29, ali je na sličan način na drugoj strani odgovorio Viktor Kovačević s 30 koševa. Odličan u ekipi Zlatibora bio je i Dimitrije Nikolić s 22 poena, inače rođeni Kragujevčanin i bivši igrač Radničkog. Slovenac Jan Rebec dodao je 18.

Nakon 15 odigranih kola Radnički zauzima šestu poziciju, uz učinak 8-7, dok je Zlatibor trećeplasiran s 11-4. Novi šansu za prvi trenerski trijumf, 37-godišnji Simonović imaće četvrtog januara kada Kragujevčani gostuju u Pančevu protiv Tamiša.



tagovi

Marko SimonovićKK Radnički KragujevacKK Zlatibor ČajetinaKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara