Ben Simons (Foto; AFP)
Ben Simons (Foto; AFP)

Simonsu se ne žuri: Želi iz Filadelfije po svaku cenu, spreman da presedi ostatak sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.01.22. | 16:35

Australijanac rešen da istera svoje, pa makar ga to koštalo miliona dolara

Ben Simons je podigao veliku prašinu kada je pred početak sezone zatražio trejd od Filadelfija Seventisiksersa. Kako bi isterao svoje odbio je da se pojavi na pripremama, izjavljivao kako mentalno nije spreman da trenira i igra, a sada je jasno da ne planira više da nosi opremu tima iz Pensilvanije. Naime, kako prenosi novinarka ESPN-a Ramona Šelburn, Australijanac je spreman da presedi ostatak sezone u slučaju da ga tim sa kojim je pre godinu i po dana potpisao petogodišnji ugovor težak 177.000.000 dolara ne trejduje u narednih 20 i kusur dana.

Rok za razmene u NBA je 10. februar. Filadelfija je naravno voljna da usliši želju svojevremeno prvom piku na Draftu, ali samo pod određenim uslovima. Traži adekvatnu zamenu za njegove usluge, ali dosad nije dobila ponudu kakvoj se nadala. Brojni timovi jednostavno nisu spremni da preuzmu visoka primanja očigledno problematičnog igrača na sebe, dok su drugi svesni da su Siksersi u nezavidnom položaju, te nemaju nameru da nude svoje najbolje igrače u zamenu za 25-godišnjeg momka iz Melburna.

Izabrane vesti

Simonsu se ipak ne žuri, da ostane u Pensivalniji ga neće ubediti ni činjenica da bi mogao da propusti čitavu sezonu.

"Naravno da želi da ide dalje i otpočne novu epizodu u životu i karijeri, ali on strpljivo radi sa terapeutom i mislim da nema problem sa tim što bi Siksersima moglo da bude potrebno godinu dana da ga trejduju", prenosi Ramona Šelburn.

Simons je još pre početka sezone kažnjen sa 1.400.000 dolara zbog propuštanja četiri pripremne utakmice, a za svaku koju nije odigrao u NBA sankcionisan je sa dodatnih 360.305 dolara.

"Zvuči neverovatno da momak kojeg još uvek kažnjavaju za svaku propuštenu utakmicu i svaki trening nema problem sa tim i spreman je da presedi čitavu sezonu", zaključuje novinarka ESPN-a.


tagovi

Ben SimonsFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara