Siniša Matić (©MN Press)
Siniša Matić (©MN Press)

Siniša Matić ponosan na Borac Zemun: Partizan prava nagrada za igrače, plasman u KLS bio bi ostvarenje snova

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 12:56

"Imamo ambicije da napredujemo dalje, a još kada bismo uspeli da odemo u viši rang posle osvajanja drugog stepena kupa...", sladi se trener debitanta u Kupu Radivoja Koraća u razgovoru za Mozzart Sport

Kup Radivoja Koraća iznedrio je tokom godina mnogo zanimljivih priča o debitantima. Od Dunava iz Starih Banovaca, preko Novog Pazara, Smedereva, do Svetog Đorđa, Spartaka iz Subotice ili Mladosti iz Zemuna, svaki klub donosio je nešto posebno.

Ove godine u Nišu imaćemo priliku da na delu vidimo Borac iz Zemuna. Klub osnovan 2009. godine ostvario je najveći uspeh osvajanjem drugog stepena kupa KSS kao trečeligaš iliti član Druge lige – Superliga, KLS, pa Druga liga u piramidi srpske klupske košarke – vođen Sinišom Matićem, trenerom sa dugogodišnjim iskustvom na domaćoj sceni.

Izabrane vesti

Žreb je u četvrtfinalu Borac ukrstio sa jednim od dva najveća favorita za osvajanje Žućkove levice - Partizanom. Za Matića je to idealna nagrada za ceo klub, igrače i stručni štab...

“Zaista smo napravili veliki uspeh, jer zaista nismo ušli sa velikim ambicijama u drugi stepen kupa, preko kojeg finalisti ostvaruju plasman na Kup Radivoja Koraća“, iskreno će za Mozzart Sport Siniša Matić, pa dodaje:

“Trebalo je i dva prvoligaša da pobedimo, što jedino kup takmičenje dozvoljava, jer slabije rangirana ekipa je domaćin. Iskoristili smo prednost domaćeg terena i osvajanje kupa je najveći uspeh kluba. Prava nagrada za sve je da učestvujemo na završnici kupa“.

19.00: (2,30) Crvena zvezda (14,5) Olimpija Milano (1,70)

Borac Zemun jeste nivo ispod KLS, ali u timu imate igrače sa iskustvom iz Jadranske lige, evropskih takmičenja...

“Tako je, tu su Stefan Sinovec, Stefan Balmazović, Nino Čelebić. Oni su već igrali Kup Radivoja Koraća, ali imamo i dosta mladih igrača kojima će ovo biti prvo iskustvo. Zato mi je posebno drago što smo dobili Partizan, jer ovo dobra prilika da odmere snage sa najboljima, da vide gde su, koliko su daleko od najvišeg nivoa, koliko treba da napreduju i rade“.

Vama ovo neće biti prvo učešće na kupu, znate već koliko je interesantno takmičenje?

“Da, vodio sam Vojvodinu dvaput na završnici kupa, ali i meni je baš drago što mogu da se vratim kao trener. Inače jako volim kup i kad nisam u ulozi takmičara obavezno dođem u Niš da gledam“.

Nije pogrešno reći da je Borac već premašio takmičarske ciljeve? Šta bi vas zadovoljilo kao debitanta na kupu?

“Da, naravno, odlazak u Niš biće čista nagrada za sve nas. Probaćemo da odigramo dobru utakmuicu, glupo bi bilo da pretimo Partizanu, ali želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, da pokažemo da smo zasluženo tu gde smo“.

S obzirom na veliki iskorak koji ste napravili, da li ovaj rezultat može da posluži kao vetar u leđa za dalji rast kluba?

“Apsolutno. Skockali smo dobru ekipu iako smo letos krenuli maltene od nule. Imali smo nekih srećnih okolnosti, ali smo i dobro radili da bismo došli tu gde smo. Veliku ulogu u svemu imaju predsednik kluba i glavni finansijer Sloba Srezovski i Vladimir Ekmedžića, pošto smo za kratko vreme napravili veliki iskorak. U drugom delu prvensta igramo plej-of, u igri smo za plasman u KLS. Za nas bi bila sezona iz snova kada bismo osvojili i KLS, uz drugi stepen kupa“, zastao je nakratko Matić i zaključio:

“Spartak iz Subotice i Čačak 94 imaju veće budžete, možda i bolje timove, ali mi imamo pravo da se nadamo da možemo da prođemo u KLS, pošto dve ekipe idu dalje“.


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.Siniša MatićBorac Zemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara