Basket 3x3 ekipa Beograd Partizana
Basket 3x3 ekipa Beograd Partizana

Sinonimi uspeha pod obručima: Partizan i Bulut za novu stranicu crno-bele istorije

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 08:08

Debi novoformiranog basket 3x3 tima planiran na turniru FIBA u Sremskoj Mitrovici 30. aprila

Porodica Partizana dobila je još jednog člana - klub basket 3x3 - koji će, prema pravilima FIBA, u imenu nositi prvo naziv grada u kom je "rođen" - Beograd. Ali na grudima basketaša sijaće grb crno-belih.

Izabrane vesti

"Konačno smo uspeli da jednu lepu ideju sprovedemo u delo", kaže za Mozzart Sport idejni tvorac Beograd Partizana Vlada Dragutinović.

Nije bilo lako da se ta želja ostvari, priznaje član slavne selekcije crno-belih iz 1992. godine. Ali...

"Od početka smo imali podršku, da tako kažem starijeg brata, odnosno košarkaškog kluba. Razumeo je koliko basket 3x3 može da doprinese širenju i same ideje Partizana, ne samo u košarkaškim okvirima, već uopšteno sportskim. Jedino što je trebalo jeste vreme, s obzirom na to da se radi o relativno novom sportu u kome, bez obzira na uspehe Partizana i Srbije u tradicionalnoj košarci, tu nismo imali velikog iskustva, a želeli smo da to uradimo na najbolji mogući način. Na kraju, uspeli smo da sklopimo sve kockice verujem u uspešan mozaik."

Debi novog kluba trebalo bi da bude 30. aprila na turniru u Sremskoj Mitrovici, za koji se crno-beli spremaju u maloj dvorani Beogradske arene. Već su oformili ekipu u kojoj su poznata i priznata imena na "malom" terenu: Bogdan Dragović (52. na FIBA listi basketaša) i Nikola Vuković (78.) Crno-beli su u pregovorima sa još nekoliko momaka, a interesantno je da je na treninzima i petostruki svetski, dvostruki evropski šampion i vlasnik basketaške bronze sa OI u Tokiju prošlog leta. Da, u pitanju je Dušan Domović Bulut, sinonim za ovaj mladi olimpijski sport, ne samo u našoj zemlji.

"Dok čeka start sezone Dušan, koji poseduje ogromno igračko ali i organizaciono iskustvo kao jedan od pionira ovog sporta u Evropi, pa i svetu, prihvatio je poziv da nam pomogne na svaki način. Ne sumnjam da ćemo imati velike benefite u radu sa njim."

Dva kluba crno-belih bi, na prvi pogled, čini se neupućenima, a njih nije malo, mogla da budu konkurencija...

"Tačno je da su neke osnove košarke i basketa 3x3 iste. Ali u pitanju su dva različita sporta. Takođe su i različite starosne granice, što otvara veliku mogućnost za međuosbno dopunjavanje dva tima. Da nije tako, ne bi i ostali veliki klubovi u Evropi, recimo poput Valensije razmišlali u istom smeru kao Partizan, odnosno oformili kolektiv 3x3. Igranjem basketaša po čitavoj Evropi ili svetu, jer je sezona organizovana na turnirskom principu, poput one u tenisu, zapravo je promocija i Partizana, ali i košarke", objašnjava Dragutinović.


tagovi

Basket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara