(©Eurocup)
(©Eurocup)

Sjajni Lesor pogurao Monako u polufinale Evrokupa: Budućnosti građenje koša došlo glave (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 20:05

Danilo Nikolić promašio trojku za produžetak

Matijas Lesor – od tragičara do heroja četvrtfinalne serije. Propustila je Budućnost priliku da od Crvene zvezde postane prvi tim koji se plasirao u polufinale Evrokupa, a Matijas Lesor je poneo Monako na svojim plećima do polufinala i okršaja sa Gran Kanarijom. Bez drame u završnici nisu mogli, a ključne poene ubacio je Džalil Obrajan – 90:87

Okrenula se serija za 180 stepeni, okrenulo se sve po Matijasa Lesora. Francuski centar je pokazao je onu bolju stranu i zašto je svojevremeno bio na radaru brojnih evroligaških klubova i igrao u njima. Nije doigrao savršenu partiju, probleme su mu u odbrani zadavali Vili Rid i ostatak centarske linije, a odlična igra mogla je pasti u vodu da je Danilo Nikolić uspeo da pogodi dva dalekometna hica. Ubacio je trojku preko Matijasa Lesora, a nakon poena Džalila Obrajana za Monako imao je priliku da Budućnosti donese produžetak. I promašio trojku... Zatajilo je najjače oružje Danila Nikolića u prelomnom momentu.

Izabrane vesti

Monako će u polufinalu Evrokupa igrati protiv Gran Kanarije, a drugi polufinalni par čine Virtus i Uniks.

Imao je Dejan Milojević zamerke na to kako su njegovi momci gradili koš u Stožicama, ukazivao je da je skok došao glave njegovom timu i podario Monaku priliku da u majstorici izbori prolaz u četvrtfinale. Ništa se nije promenilo u majstorici. Monako je nadskočio Podgoričane. Pokupio je po 20 skokova u oba poluvremena, a centri obe ekipe bili su u fokusu iako se očekivalo da će šuteri biti u prvom planu.


Promašaj Matijasa Lesora skupo je koštao Monako u prvom meču. Budućnost je napravila brejk, svima je kroz glavu prolazio promašaj Lesora u Morači iz perioda dok je branio boje Crvene zvezde, ali se francuski centar iskupio u naredne dve utakmice serije.

Izvanredan je danas bio Matijas Lesor u napadu kada se gleda poenterski učinak. Dobro se pozicionirao u napadu, sjajno je izvodio slobodna bacanja i doprineo je skakačkoj dominaciji Monaka, ali je takođe imao problem sa izgubljenim loptama. Nije Francuz uspevao, a ni generalno ceo tim, da zaustavi Vilija Rida. Ono što je Lesor u napadačkom delu bio za Monako, to je za Budućnost bio Vili Rid.

Matijas Lesor je meč završio sa 24 poena (7/10 iz igre, 10/12 bacanja), sedam skokova, tri ukrade, asistencije, ali I izgubljenu loptu.


Hala Luj II jedna je od onih sa tvrdim obručima, u kojoj šuteri nisu najveća pretnja. Poeni moraju da se zarade ispod koša, a ispaljivanje dalekometnih hitaca pada u drugi plan ako šutere ne krene. Slabo je služio šut sa distance igrače oba tima, važnost meča dodatno je skratila ruku najboljim strelcima. Praktično tokom celog meča na snazi je bila rezultatska klackalica. Ni Monako, ni Budućnost nisu uspevali da se odlepe i steknu osetniju prednost koja bi ih približila polufinalu.

Ponovo se ušlo u neizvesnu završnicu, pobednik se nije nazirao, a u presudnim trenucima povukli su Markos Najt i Matijas Lesor. Francuski centar je poslednjem minutu pogodio pod faulom, a zatim na suprotnoj strani terena zaustavio Nikolu Ivanovića i pokupio promašaj. Džalil Obrajan je odveo Monako na plus četiri, Budućnosti su bili potrebni brzi poeni, a trojku je posle tajm-auta postigao Danilo Nikolić. Džalil Obrajan je pogodio oba slobodna, Danilo Nikolić uzeo je trojku za produžetak, ali nije pogodio.

Uz Matijasa Lesora su najefikasniji bili Džalil Obrajan i Markos Najt, momci koji su izneli najveći teret u završnici. Džalil Obrajan ubacio je 13 poena i postigao koš vredan prolaska u polufinale, a Markos Najt je pored 12 poena dodao i 12 skokova. Di Bost je stao na 11 poena, a listu strelaca kod Budućnosti predbodio je Džastin Kobs sa 17 poena. Vili Rid je meč završio sa 16 poena, a do dvocifrenog učinka su stigli i Nikola Ivanović, Petar Popović i Amedeo Dela Vale (svi po 11 poena).

EVROKUP – ČETVRTFINALE

MAJSTORICE

Monako - Budućnost 90:87

/Lesor 24 - Kobs 17/

Uniks - Lokomotiva 82:78

Smit 19 - Harvi 22/


tagovi

KK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaKK MonakoEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara