(©MN Press)
(©MN Press)

Skariolo: Naneli i Madar su bili nezaustavljivi

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 23:16

“Čestitam Partizanu pred 16 hiljada navijača koji su imali izuzetan značaj, gurali su svoje igrače. Bili su jači od nas, nema greške”, rekao je trener Virtusa

Posle izvanrednog leta na klupi Španije na kojoj je osvojio još jedno zlatno, Serđo Skariolo se sada prebacio na klupske obaveze.

Virtus iz Bolonje je ponovo u Evroligi, a sudeći po izdanju u Beogradu (90:62) čeka ga još puno posla.

Izabrane vesti

Čestitam Partizanu pred 16 hiljada navijača koji su imali izuzetan značaj, gurali su svoje igrače. Bili su jači od nas, nema greške. Prva četvrtina Naneli i Madar su bili posebno nezaustavljivi za našu odbranu. To nas je stavilo u psihološku nestabilnost. Žurili smo sa šutevima, nismo imali odlučnost, nismo koristili blokove. I ta razlika iz prve četvrtine je odredila dalji tok meča. U poslednjoj četvrtini nisam smatrao da treba stariji igrači da budu na parketu, prihvatio sam da je Partizan bolji i da mi još moramo da radimo”, rekao je Skariolo.

Osvrnuo se Italijan na ključne detalje na samoj utakmici:

Uvek je miks. Ali svaka čast Partizanu jer je igrao veoma dobro, ekstremno su bili odlučni u tome što rade u fizičkoj odbrani. Istovremeno, iako smo kasno izgradili tim, mogli smo da budemo bolji. Da se borimo za skokove, da imamo bolju selekciju šuta, da izbegnemo veliku većinu izgubljenih lopti”.

Miloš Teodosić je okončao meč bez poena.

Propustio je celu predsezonu i celo leto jer nije završio učešće u reprezentaciji. Njegova prethodna utakmica je bila u junu, a za veterana je to mnogo. Ne mogu da kažem kada će biti u idealnoj formi, ali sada već može da nam daje dobre minute. Mi ćemo koristiti njegovu ekstremnu košarkašku inteligenciju. Duga je sezona, nećemo rizikovati povrede. Ne žurimo.”

Cilj Italijana je da pokažu svima da zaslužuju mesto u elitnom takmičenju.

“Prva nam je godina u Evroligi posle mnogo vremena. Svi moramo da se prilagodimo, ja, tim, klub... Svi moraju da Evroliga od pre 15 godina nije ista kao sada. Fizički je sada ekstremno visok nivo. Želimo da budemo u grupi timova koja će se boriti i imati šansu za plej-of do kraja. Nemoguće je izabrati deset timova, ma i dva tima koja neće biti u toj trci. Barem moraš da se boriš i pokažeš da pripadaš, a to nismo sada uradili”.

Za kraj je dodao:

“Atmosfera u klubu i timu je dobra, ali smo igrali protiv mnogo dobrog tima. Velika su očekivanja. Cela prošla sezona je bila čekanje Evrolige. Na kraju smo pobedili i bili smo presrećni. Osvojiti Evrokup i igrati Evroligu je medalja sa dve strane. Jedna je sjajna, a druga izuzetno zahtevna. Moramo da budemo spremni da se borimo, patimo i ostanemo zajedno. Još je rano da bismo predvideli šta će se desiti za dva-tri meseca”, završio je Skariolo.

 

 


tagovi

Serđo SkarioloVirtus BolonjaKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara